::sayangsaya::

Friday, October 30, 2009




well i do really miss smthin'..but me my self dunno whats it. do i miss sumthin that throw me away from their spaces??
^SUKA^
www.tips-fb.com

Sunday, October 25, 2009



hah!!!ni tempatnya...pasar tani shah alam..[kalo ada nama laen..wallahualam..xtau pun..=P]

nape pika mengade2 nak menempekkan picz yg dikidnap dr blog nthsapenth..huhu~

pasar tani hanya ada hari ahad..tiap2 mgu kat shah alam. pepagi til tengahari. laen jgn ngade pegi..org da blek umh tido. kt ngn giant shah alam ngn stadium malawati tue..




hahaha!!!! jangaan terkezut okeh!!..heni bukan siapa-siapa!!xada kaitan ngn pika pun okeh =P



ngee...geram giler bila teringat blek pasal pakcik tua ni. ni nak buat announcement besar2-an.



sila jgn terpedaya ngn muka kesian dia!!




amaran!!!




sila jangan terpedaya ngn muka kesian dia!!!!okeh!!!




dlm kol 10 lbey..ngn kepenatan dan kepanasan yang tahap tera ni..pika bejalan2 lalalala ngn kezen2 ku sambil menanti ma ngn pksu membeli ikan2 duyung dan dugong di lantai besi..[erk..ape2 je..tatau nm pe tmpt org ltk ikan tue..yg pasti dr besi xpn aluminium..plastik ada kot..arghh.watsoeva la..]




selama bejalan-jalan melilau-lilau merayap-rayap di dada pasar tani shah alam..tapenah pika terbegitu senang bg dwet kat org..hu~...terasa padan muka..Allah nak tunjuk la tu..kemut sgt.


walaupun punya la ramai org2 yg mntk sedekah utk ank yatim la apa la...org oku yg duk dlm kerusi spesel dia tu la..tapi pika jrg bagi..[ye ah..tiap2 minggu pegi..tiap2 minggu bg..bagus tp..bajet ye..sila jengok2 ke dalam purse/wallet anda okeh..haha]




tapi tatau cne pagi semalam, dia terpacak kat belakang pika.


" assalamualaikum..pakcik nak mintak sedekah. nak makan nak minum..blablabla..'




nth apala aura pkcik ni pakai..not 5 tkuar..bkn nak riak atau apa..tp sila baca ngn lanjutnya n3 ni okeh..



kezenku memandang ngn kepelikan yang nyata

" bnyknya ang bg?"

" hurm..biaq la.." sambil dalam otak terpikir..aik pika..pehal bnyk lak ko bagi ni?sehinggit sudaa la..urm,,,xpe la..da bagi pun..tp masih berfikir-fikir..banyak la pulak bagi..tp..hurm..hurm..

" tapi kan..ang tengok pakcik tu..dia bleh keje lagi, kudrat ada lagi.." kezenku membebel afta pakcik tua hitu pergi...pika termangu-mangu lagi..huahua..pakcik yg slalu mintak derma utk anak2 yatim ngn nk wat rumah tu pun memerhati ngn kepelikan..oh YA Allah..apa pika buat ni?????trase not fair pulak..hu~


lepas je pakcik tu blah..xjauh..selang 2 3 org je depan pika..dia mintak lagi..pika tgk mimik mulut dia..rasanya dia nga bercakap dialog yg sama je..tetibe trase terhangat hati nengok pakcik tu..tiap2 sorang dia pegi..dia mintak..badan sihat wa lepat liat je lagi..terase cm nak bagi flying kick pun ada..how dare dia mengenakan pika!!!!dush2!!piaaap!!dush2!!
http://emo.huhiho.com

hu..nak tau tak bpe hari pika mengambil masa untuk menaip n3 nie..huhu..sgt terseksa..dkt masuk 3hari..lol!dush2!!apara..maunya idok..bukak ni..pegi jelajah dulu..fesbook la, ILI la..it la ini la..blog terchenta dipandang sebelah kening..wahaha..karutan2..sedih2..apaneh..non baek..merajuk nnti baru tau..miauuuuu~
maka dengan ni di isytiharkan pika kena masuk kelas tahanan utk menyiapkan entry kali ni..wahahahttp://emo.huhiho.comku gagahkan diri utk menyiapkannya utk menambah bilangan n3..ngaaaa~[iyolah..mnede org laen nk bc..kamo sj..huhu..sedih2..]


oke2..back to da story of pakcik dush2!!, dia ngan tabesalahnya menyapa org itu dan ini ngn dialog2 ulangan yg membuatkan pika panas hatihttp://emo.huhiho.com..nmpaknya tabejaya la pika utk berada dlm kelas thnn ni..ish@..dats y banyak onion head bersepahan.ngahaaa~

terus pika mengusha pakcik dush2! ni, iee..geram btol!haxx~ tetibe lak ternampak dia kuarkan rokok isap..buduh!!dush2!!!!da kate xde dwet nk mkn, tp ley pulak isapp2 rokok dpn aku..haih!!ni yg geram ni. terasa nak memberi buah kunci jantung pisang je. biar heartbeat dia tepadam slamenye, nak sangat mati, takyah mati lambat2..nyusahkan org jek..meh nk bg mati skunk!!ish!!! http://emo.huhiho.com

haih!!pastu trase sgt2 unfair ble tetengok oku boy yg duk ats welchair spesel dia tu, mmg sediy la..pka xbg kt dia bnyk tp bg kt pkcik ngek tu bnyk2..kejam la pika. supposed pka pegi bli makanan ngn minuman tu, da dia kata dia lapo..makan kan..pehal pka bg dwet kt dia..ish!!geram tak abeh lagi ni.huhu~


pasneh ingt..kepada sesape yang pegi pasar tani tu, tengok ah..kalo pakcik ni dtg jgn bg..[bkn nye nk hlg korg sedekah..tp sedekah kpd yangg betol2 memerlukan..]

jangan jadi macam pika. tesalah bagi kat orang...rasa besalah ngn org2 yg supposed menerima dwet tu til now. rasa bila da tgk situation cmtu, cm nak je pegi ckp kt org2 yg bg dwet kt dia tu, takyah bg dah..da ramai org bg, pakcik ni pulak bukannya cacat, bley je keje..kalo ye xde dwet nak makan, mana dapat dwet nak bli rokok!!!whuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmm!!!!

hurm..k ah..takat ni dulu merepek..nk tido..da ngntok..ZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZhttp://emo.huhiho.com

assalamualaikum~http://emo.huhiho.com
^SUKA^
www.tips-fb.com

Monday, October 19, 2009


Assalamualaikum~~




*lalalalala*
hari ni nak cerita pasal MIKHAIL. whoa...i adore him..ngahaha..even dia adalah pembunuh bersiri..tak kisah la..tapi sangaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat suka MIKHAIL 496. hah ha. da lama tak baca karya uncle neyh..hu2..

dulu jatuh hati ngn laksamana sunan..skang ngan mikhail. wawawa..abeh la..benz ngn kucai nak letak mana??whoahaha..xpe..buleh je..susun semua.huhahu~



ni trilogi yang membunuh hatiku...whoa..haha..sume ni de kat umah..sayang tawoo..laksamana sunan. dulu kt matrik rumate aku mati2 xske novel ni..macam2 dia kata..xfaham la..pening la..berbelit-belit la..macam2 ah..skang dah abeh matrik..ak kol dia ckp nga melayan hijab sang pencinta..hah ha..padan muka. kan da kena sumpahan aku..miahaha..

tapi sesungguhnya saya mengaku..laksaman sunan memang whoa~~~~http://emo.huhiho.com..kalo la ada makhluk xy kat bumi ni yg macam tu...huh~[ada je..cuma terhijab..ngahahaha..xnampak lagi kot..]..nak jugak..ngaaaa~...http://emo.huhiho.com..okeh2..da merepek-repek..jum layan kisah ni..

masa nak menghabiskan bacaan ni..adooooiiii..xmo abehkan lagi..buleh tak panjangkan lagi cerita ni??hu..sayang nak abehkan.http://emo.huhiho.comwuaaaaaa~..

okeh pika..b a profesional okehhttp://emo.huhiho.comalamak...ooouuuuppsss..ni lahttp://emo.huhiho.com okeh.

orait!

mikhail..saya saaaangaaaaaaaat la suka watak neh..[statement berulang.banned!!dush2!!hoh ho] sebab dia adalah mikhail. dia ni seorang yang BEST!!hah ha..tengok la betapa angaunya aku ngn mikhail ni.

mikhail ni mangsa keadaan. dia jd mangsa kpd dickens..[bangkoi pny ameri-'..xbley letak full nnt kne saman.hoho..]dickens a.k.a tuan sadon. [bila da tau dia neh jahat..ak tetibe terkata..sad-on..ngaahaha..sad on behalf of u..pdn muka kena bunuh..miahaha..emo!!]i'm superheroin..ngahaahttp://emo.huhiho.comeh..tukar ah..jdik ni http://emo.huhiho.com.[wallaweh..masuk zmn koboi la.=D]. oke2..balek 2titik utama..lagi..erm..sgt xsuka sama it inspektor shahrani..psiko du..++asp tim tat tom..ngehe..inspektor tu jeles dan sangat stress ngan keje nye yang giler membunuh itu..ai tasuka la..

pastu ada reina raihana. mesti cantik dia ni. dats y mikhail496 tak jadik bunuh.hihi..pembunuh yang baek hati.dats y i likehttp://emo.huhiho.commiahaha..gatal~..senget!dush2!! kakak dia zetty erlina inspektor. awal2 ingatkan inspektor shahrani tu ada hati ngn inspektor zetty. tgk2 psiko.huh~..non baek btol.. erk..

apa motif nak bercerita hari ni?urm..nth..saja je kot. nak tmbh n3.. ngeee..tader la. nak citer..da abeh khatam mikhail. tunggu citer 9nyawa lak. nak citer sampai habeh nanti ada yang tak beli novel ni.xmo la..xaci. mesti kena beli dan baca. hehe..best!!!!wa cakap lu..xrugi beli. yang lepas2 tu..beli la trilogi. pastu..HATIKU di HARAJUKU..erm..ryu-watanabe. aku gilak sama dia jugak..wua~~..

kalo la sumer2 watak ni dikompilasikan jadi 1manusia..whoa..ntah la pe nak jadi..[ kompilasi lak kamo..gaya macam dia tu lagu jew.]..



..ni sangat mencabar..tapi 1st aku jatuh hati ngn citer uncle ni masa baca..



LEOPARD. buat aku jadi teruja nak tau..spe dia neh..sedih ada..tragis pun ye..sume ada la..cukup rasa..macam iklan perasa cukup rasa tu..ngehehe..tapi ada org xbpe ske..wahaha..bagi aku dia tu xske berfikir. sebab bca novel uncle RAM ni..buatkan kita fikir dan bersikap curious nak tau..spe yang bunuh sbenarnye. hehehe..[see..bila pika bercerita dgn sirius..no more emoticons bersebaran..hah ha.]

okeh pika paste dia pnya sinopsis.

Sinopsis belakang buku:
Amylia bersetuju membela seorang penjenayah yang kemungkinan besar akan menghadapi hukuman mati mandatori kerana membunuh. Setelah meneliti mental anak guamannya, Amylia mendapati sesuatu yang tidak munasabah berlaku. Dia memohon perintah mahkamah untuk mendapatkan khidmat doktor psikiatri bagi melakukan psikoanalisis.

Dr. Azlan mendapati anak guaman Amylia; Leopard mengalami gangguan mental. Pada masa yang sama, usahanya membela Leopard mendapat rintangan. Amylia yang diburu ketakutan mengalami perubahan emosi. Namun begitu, dia tidak mudah mengalah walaupun nyawanya sentiasa diburu maut oleh pembunuh yang sentiasa mengintai pergerakannya.
Perjuangan tetap diteruskan juga.

Oleh kerana tidak tertahan menanggung pelbagai dugaan, suatu hari Amylia jatuh pengsan. Dan apabila dia sedar semula, segala-galanya telah berubah.

RAHSIA PERINDU penuh debaran yang menggelisahkan pembacaan anda. Sentuhan luar biasa daripada `novelis thriller no. 1 Malaysia’ ini sarat dengan kisah cinta suami isteri yang meruntun perasaan. Saspens sehingga merasakan ada `orang lain’ sedang memerhatikan anda!




kan..urm..banyak je lagi. tapi ni la dulu entry novelku. aku skang macam kipas-susah-nak-mati2 hlovate ++ ramlee awang murshid. hehe..no other writer can take their place from my heart okeh!!..hahaha..statement kijam dari pika.

ps: ala..jangan tase okeh yg lelain..pika bukan tasuka..tapi jiwa da terikat pada 2 heni.hu2..[poyo jek
http://emo.huhiho.com]mereka2 bijak bermain kata dgn jiwa saya. saya terikat oleh tali temali yang invisible.heh he..

kepada kawan2 lain..baca je apa yang ada.penulis kita semua terror main kata. kepada yang suka macam genre romantik banyak je penulis kita yg terror mengolah biacara. yang mana suka thriller..uncle RAM la jawapannya. tapi ada bnyk lagi. uncle Faisal Tehrani pun ada jugak..itu je pika kenal..tapi penah baca sorang ni je..huhu..not fair ke? ai tabesalah okeh. minat masing2..tiada paksaan dalam kehidupan okeh.

heh he..yang mana ske genre intelek tapi membunuh jiwa..[nth la genre apa sbenanye..tak dapat nak diklasifikasikan.ngee..bute sket bab2 neh..] sila la mencari HLOVATE bersama karya terchenta.
1)5 tahun 5 bulan
2)aA+bB
3)tunas
4)gurindam jiwa---->schubert serenade
5)rooftop rant
6) pelangi-----> ked's story.
and cooming soon.. VERSUShttp://emo.huhiho.com

xsabor menanti versus ngan 9nyawa.heh he. simpan bajet dulu.
okeh adios!!ciao~ salamhttp://emo.huhiho.com


^SUKA^
www.tips-fb.com

Thursday, October 15, 2009


*lalalalala*

hari ni terdetik nak bukak cerita ni.mari memakai tudung=)..

tudung ..apa ini?

tudung saji?tudung tv?tudung meja?

bagi anda apa ya?

adakah menutup kepala semata-mata..[rambut..]

menutup yang sepatutnya??
apa je yang sepatutnya?
apa itu?


“ "Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan-perempuan yang beriman, supaya melabuhkan (jilbab) pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (semasa mereka keluar); cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan yang baik-baik) maka dengan itu mereka tidak diganggu. Dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani." (Surah Al-Ahzab : Ayat 59)[1]



tapi..apa yang kita lihat hari ni ya??


hari ni pika bukan nak kondem sesapa. saja ja terdetik kt hati ni..diri sendiri pun bukannya betol mana. tapi sebab tu la...kena tarbiyah diri.
kita bukannya selamanya kat dunia. lepas ni kita semua akan balik ke satu tempat yang pasti. cumanya yang kita belum pasti..samada di syurga atau neraka.

nak bercakap pasal tudung..mesti ada yang mempersoal

" ko pakei tudung labuh ke?"

tader la. pika biasa2 je. redah je pakai tudung tiga segi la apa la..tapi as long as tutup yang sepatutnya...baru la redah...jangan redah yang tabetol...[nononono~]

" kitorang pakai tudung pe..ko kecoh npe?"


bukan nak kecoh2..tapi pakai biar betul erti kata pakai. bukannya pakai nampak lagi bonjol2 rambut macam ala-ala ikan flower horn tu.



ps:anda tahu kerana anda lihat. anda faham kerna anda...
ada la pika menjenguk ke thread kat
ILI..bertudung; onn&off.
macam mana ni?
kejap pakai kejap tak. ala-ala chipsmore
lak.
bertudung atas kerana dulu tu peraturan
skola. skola da cakap..awak muslem..pegi skola bertudung.
takpun..sebab kat dlu skola agama..
pegi skola parents yg suruh..so nk tanak..kene pakai.bila da abeh skola da abeh
bertudung. macam tu ke?
erm..bukan nak melabel sesapa yg macam
ni..bukan nak kata..cuma nak mintak kita sama2 renungkan. bila kita dah jadi
macam ni..apa pulak pandangan orang asing terhadap kita? mereka mesti
gembira..anak2 muslim terikut-ikut budaya mereka.
kepada yang baru nak mengenali islam..macam mana pulak? mereka
akan terfikir..
"Islam ni macam mana? kenapa lebih
kurang macam lifestyle aku je. macam mana nak kenal orang Islam ni macam
mana?"
ada orang kata..bertudung atau tidak..pentingnya dia masih solat dan puasa. tetapi terlupakah dia..bertudung dan menutup aurat adalah tuntutan agama? menutup aurat bukan hanya sekadar rambut yang di kepala. leher yang jinjang yang dibangga-banggakan itu pun aurat. lurah2 yang menggoda dan mengundang bahaya itu pun aurat.
tapi ramai yang terlupa..[benarkah terlupa?]
apa-apa pun kita perlu lah..ber'husnuz zhon'..[pika tak sure ejaan ni cemana..lalalala~]
tapi bersangka baek la kenapa mereka begini..*lalalala* adakah
suara2 pika di atas macam siyes??jengjengjeng..tadi teremosi~
  • mungkin mereka tasampai seru lagi...[kalo
    ustaz dulu dia kata..seru apanya..rumah dah kata pergi nk berseru2 lagi??] jeng
    jeng jeng~
  • mereka saket?[logik ke? sakit migrain~ada
    la kot..pika tabesalah okeh..pika agk je]
jadi..apa yang kita perlu buat???
JUM JUM~ mari kita doakan mereka dan diri kita
moga sentiasa mendapat hidayah Allah=)..
moga ditetapkan iman di dalam hati2 kita supaya tidak
terpesong jauh dari jalan Allah.
kalo kita nak mengajak mereka. ajak lah secara baik..jangan
mengutuk atau mengata, tunjukkan mereka caranya.
kalo ada yang cakap..
" tak cantik la saya pakai
tudung."
buleh je jawab..haah tacantik..tapi
cantik lagi kalo pakei kain kapan=P..hahaha..
ngahahaha~...'nononono'...xmo cakap kat deme cmtu..kita
tabaek mana pun nak kata kat orang macam tu. kalo kata satu hari Allah nak uji
kita..mana tau kita kan jadi lebih teruk daripada mereka. nauzubillah min
zalik~
cakap la..
" manede..cantik la..banyak lagi gaya
tudung yang ada. cuba semua..mesti ada yang kene. tapi janji awak tutup yang
sepatutnya. bukan rambut di kepala saje=)"
okeh~ setakat ini dulu ceritera hari
ni..sket2 berlepak santai, sesama kita fikirkan..[o_0]v
Assalamualaikum.
May ALLAH bless.
ps: okeh!!!pika sgt tasuka bemaen font..akhirnya rosak keje pika~dush2..pehal tabley nk btolkan lek eh??jengjengjeng..pika tasuka..dush3!!

^SUKA^
www.tips-fb.com

Tuesday, October 13, 2009

In The Name of Allah, The Most Gracious & The Most Merciful
www.iluvislam.com
NJ maniac*
Editor: lailatulema



All Praise be to the one who Created us;
There are some who make His existence a fuss;
Those who disbelieve in Him,
they are in Loss;

In this life we have a test;
The question: whose fear of Allah is the best?
To worship him is our quest.

Time and Time again we are faced with situations;
In which we must make tough decisions;
Fools are we, we think we're so smart;
shaytan attacks us with many ideas like darts;
According to him, we plan and chart;
Not knowing that he is poisoning our hearts;
The time comes when we realize the mistake in our Parts;
One last chance!,
for some the tauba starts;

Even still,some don't ask of His Forgiveness;
They don't realize that they're in a big mess;
Never do they ask of Allah's Mercy;
They have eyes, but can they really see?;

There are also the righteous however;
Forget to ask Allah?, NEVER!;
They ask Allah in every endeavor;
To help them as part of His Favor;

Then, even if they are affected by Shaytans call;
They are not hurt by the hard fall;
They quickly get back up, standing tall;
Racing to gain forgiveness from The Merciful;
Allah promised to answer the caller's call;

Take a lesson from the fitra of the child;
With the lesson of walking they are trialed;
Yes, they do fall, but they are not beguiled;
They get back up and take a step;
Maybe again they accidentally trip;
But they stand up again and get a grip;

More and more steps take place;
Before you realize it, they are walking with so much grace;
An example for us, as we grow in our age and Deen;
Like the baby, hard challenges we have seen;
As the baby walks with so much grace;
We should also pick up our pace;

We are travelers, there is no question;
To Allah is our ultimate destination!
May the Prayers and blessings of Allah be on His beloved;
and on the companions who prayed and strived;
That the Deen of Allah might be carried on to those who came later;
On high thrones will they be raised in the hereafter.






*written by Imran Ibn Zarkhan Al Shafi

^SUKA^
www.tips-fb.com

Sunday, October 11, 2009


Assalamualaikum~

erm...itz over. masalah melanda da selesai. alhamdulillah. =)
moga keputusan yg aku amek ni...aku takkan nyesal at the end nt.

ps: nak buat penyataan sket. aku benci gilak sama pak arab bf akk aku.perangai cm kambeng. mbeeeeeeeeeeekkkk~~~~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..bluweek!!

kambeng lagi santeek ah perangai dia. mengong~!!!!dush2..kick u.whoa..pika da kuar aura2 membenci. oh nehi.!!

anda semua penah jumpa kambeng???ouh..mesti penah kan..xpenah pegi je kt kandang kambeng..mesti jumpa.













ni muke inche kambeng. hensem ke??huh!!hensem ke tak, ai takisah..tp prangai still kambeng!dush2!!tu yg ai nymph!!piap dush2!!




lol~..


apala pika hari ni..hangen tak habeh-habeh. kerana perangainya yang cam kambeng. jangan hengat aku nak rela hati trime dia dlm femly aku!!whoa2..besh tol statement aku hari ni. pehal yang aku nympah sangat neh? nth..my mood pegi naek swing..[^_^]v..itu aku tawo!!!dus2..

urm.
back to da titik utama. pika da buat keputusan. dan ianya telah berlaku. no longer a 'mahsian'..[gelaran ni farna yg kasi..sesuki dia jew..ouh..non baek okeh~..lain semacam je gelaran tu..hurm~]

okeh..xapa la..its over. tu yang pentingnya. dulu tu ye2 je nak pegi tu anggap je as a vacation. aku stay situ 2minggu je. tapi otak da warning awal2...xley2..[ngaaahaha..sesuki je blame my brain..cian kamo~] ..

intake ni lambat lgi..3januari thn dpn. memang ah..tp..xpe janji xsuffer at the end nt. aku cam sedih giler ah ex-head of physio ak kt sana dlu cakap u'll regret 'bout this later. duh~...kot ye pun xbg aku pegi..jgn ah doakan aku cmtu. kucik ati dow..tapi ada je yang stuju ngn keputusan ak ni..thnx tu mr.soundrajah.=D

kat sana tak ada pulak aku amek pic..dush2..taterlintas nk amek pic pn..even friday re2 last day kt sana,,hohoho..korang tau..facilities kt mahsa kat JUC tu mmg pergh ah..tip top kot. toilet pnye pintu pun..pintu cermin yg bunge2 tu tau. lantai whoa..santekk~~..c???mmg pergh ah..mcm duk umh org..bukan duk kt kolej..pastu mmg sume nye..whoa2 la..buatkan mata pika blink2 square ms 1st tyme jejak kaki kt situ. kalo aku go on kt sana..ada la kot sempat nak merasa physio-centre tu. mmg dy punya tools whoaaaaa la...tp xapa la..aku akan cuba utk tidak menyesal dengan keputusan kali ni.


apa2 pun..ni building MAHSA at JUC


luar je nampak cm bese je...tapi dalam..masuk dan nengok le sindri. ai no komen~kfc kt sbelah pun tak empat nak jejak kaki lagi..zZZZZZzzzz.


tak apa la..let by gone b by gones. hidup mesti diteruskan. pika da mntak Allah tunjukkan.memang last week jiwa sgt saket..hari2 nanges.cuz takot sgt nk buat decision. tapi alhamdulillah, hari ni semua tu da lepas. no more regret on this thing after this. insyaallah.


ni future uni.


okeh kat sana pika amek radiography. still ada anatomy..tapi kali ni...selamat betemu smuala dengan fizik ter'chenta'. well cgu adi..see...~~mcm mana saya cakap kat cgu saya nak lari daripada fizik pun..saya still turn back ke fizik..~lalalalala~

miss chew nt saya tanya fizik lagi ye~=)...kali ni saya da talari dr fizik lagi dah..insyaallah..saya akan face it.!!hohohoho..pelik x nape pika nak lari dr fizik??jeng jeng jeng..hanya mereka2 yg mengetahuinya[^_^]v

tu je utk n3 nie..pika da buley sengih2..*lalalalalala*...

u noe wut...rumah no.65 taman medan itu bejaya buatkan pika ketawa hari2..*lalalalala* mereka sangat ske gelak ketawa..ouppss...ai noe..banyak gelak hetu tidak baek utk diri..tp kadang2 xapa=)..mbntu kuarkan hormon..pe nth..tp ormon hepi..xleh nk taram letak nama hormon..nt salah..laen org paham..ngaaa~

take a good care yea..

may ALLAH bless.


^SUKA^
www.tips-fb.com

Tuesday, October 6, 2009

still in dillema..

till now..i still dunno should o shouldnt i go. too many things that i need to consider off. well i wonder why is quite hard for me to make a decision????

now ma said 'pegi la..ma lg ske..' i noe y..cuz dpt loan mara.
ayah said 'ayah xkisah'
mak '.....' xceli no answer from mak yet.

but my sis told me dat mak tak kisah. mana yg ok go on je ah..
but i dunno whether its true or not mak really meant for it. but mayb i can cuz mak told her that kalo ley dpt payment tu lg okey..tp i dont think so..kalo nk dpt mayb half jek..

tapi kalo nak ikot hati..xdapat nak pilih jugak. in dillema,,,betol ke pika nk bawak fisio?kenapa pika sangat tak yakin dgn choice ni? kenapa rasa berat hati nak pegi..berat hati jugak nak stay. naper je ni??

pika okey ke ngn radiography ni?apa sebab musabab utama nak g unikl tu?kenapa pika regrets on too many things ni?regret cuz i give up b4 i try.

yeh..i regret bcoz of that. saya tak menggunakan semangat GAYONG. betulkah?mungkin..belum sempat berjuang pika da mengalah. belum sempat serasi..pika da tarik diri. tapi takot..kalo lambat buat keputusan...pika akan lebih regret pasal ni.

saya seperti lalang2..dan lalang2 itu meliuk kiri kanan tanpa henti..mungkin sampai matinya angin yg meniup2..

adakah saya pun akan begitu. mungkin...selagi tak daya nak buat keputusan sendiri..gunakan kelogikan akal sendiri..saya juga sepeti lalang2 itu. hanya ikot kata orang sana dan sini. saya tak dapat nak ikot kata diri sendiri.

Ya Allah..
tolonglah hambaMU ini.
berikan petunjukMU kepadaku..
aku hambaMU merayu..
^SUKA^
www.tips-fb.com

Monday, October 5, 2009

IN DILLEMA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


sangat benci bila terpaksa rasa perasaan macam ni.sangat menyampah bila terpaksa kena buat pilihan. oh kenapa~~

astagfirullah...
sungguh aku tak daya Ya Allah.
Pinjamkan aku kekuatanMU
YA ALLAH, YA RAHMAN, YA RAHIM..

tolong aku YA ALLAH..
bantulah hambaMU ini..
sungguh aku tak tertahan ujian ini
kenapa mesti datang pilihan seperti ini.
apakah hikmah yang cuba KAU tunjukkan pada hambaMU ini
YA RABB..

jika ini yang terbaik bagiku..
aku doa moga dipermudahkan oleh MU.
jika ini baik untukku, bangsaku, dan agamaku..
moga ditunjukkan jalanMU.

moga diri ini senantiasa menjadi hamba yang selalu mendapat petunjukMU Ya ALLAH.
ameen~






pika slalu mcm ni kan? yayayaya..nth kenapa..sy mmg xske bila kne buat pilihan tntg mJustify Fullasa depan sy. sy takot tersalah langkah. tapi sy juga takot utk menghadapi risiko utk tidak melakukan sebarang pilihan. apa patut saya buat???

saya di sini sekarang, saya dapat kos yang saya syg,,sy syg Mdm. Chan itu. dia dean of physiotherapy saya di sini. walaupun saya baru kenal dia..tapi dia macam Miss Chew saya. Miss Chew sgt baek. Saya rindu Miss Chew jugak. saya harap saat ni Miss Chew ada dan dapat bagi pendapat kat saya.

saya dpt rasa Mdm. Chan pun macam tu. 1st day jumpa pun rasa dia sgt baek. Dr. anatomy saya pun macam tu..Dr. Phil sangat baek. anatomy itu sangat menarek. saya tatau macam mana ni. apa patut saya buat??adakan saya macam lalang? pendirian saya tak tetap??

kenapa saya mesti macam tu?saya tatau. saya terlalu kisah dengan future saya. saya terlalu takot. Ya Allah~
' future phobia' ke nie ye???[ciptaan sindri gayanya..ho3..]

kalo kat RCMP tu okey ke? radiography tu pe je?? cari tader jumpa pun..saya sayang fisio saya lar..


=( [-,-] ...(!.!)..('?")..

hurm..


ni pun font tunggang langgang..nak baca..baca ah..takmo..buhbye..
cuma minta jasa baek anda..doakan teman anda ini mendapat petunjukNYA.
jika itu yang terbaik..reda menerimanya.


^SUKA^
www.tips-fb.com

Friday, October 2, 2009

assalamualaikum~


okeh..itz over. yeah!! i'm glad u know. tapi siyesly nthapeapenth la closing ceremony semalam . mnyk ah terkurangnye. yayayaya..



firstly tatau la..maybe kalo pihak pengurusan tu dorg kte ktorang ni not well prepared la kot. frankly said aku pun rasa camtu. memang mcm tunggang langgang. agknya bahana daripada kes tsunami tu kot..hoho~

okeh2..wateva. pika da hilang memori pasal closing ceremony semalam. okeh sila tutup cerita.

okey. hari ni lepak rumah je, nothin' to do la hari ni. basuh baju pun gune mesin..malas nak membasuh sendiri..[hohoho..da ada guna je ah..~]..housemate pun da banyak yang balik. ai segan la pulak. tapi kak yah ni okeh je. housemate laen tatau la lagi. as usual, kalo kat mana2 pun mesti adaa yg tak berapa ngam ngan kita ryte??

hurm..so do ai. ada la terasa hati...ish~ asek terasa hati je kamo..jantung limpa paru semua tu tamau terasa pulak!!

well..
agak excited nak start blaja ni. monday ni da ada kelas anatomy. okeh my lecturer from myanmar n she's very nice. from my 1st impression Dr.Phil is caring ouh~ most of my lecturers from india. whoa whoa whoa...u guys can imagine ryte betapa perlunya hamba Allah ini bertabah semasa belaja nanti...ngn nak menangkap segala kepekatan accent guru2ku nanti...whoa...i blink2 square la.

then minggu ni takde la pack sangat. just a week after this la...somebody is going to be senget benget. Tapi sesenget mana pun...doanya dipermudahkan Allah. Ameen.

ps: kak farah fly balek mesir 16hb ni..huhu..kangan sama kamo sis~

^SUKA^
www.tips-fb.com

::COMPLETEd::