::sayangsaya::

Sunday, October 25, 2009



hah!!!ni tempatnya...pasar tani shah alam..[kalo ada nama laen..wallahualam..xtau pun..=P]

nape pika mengade2 nak menempekkan picz yg dikidnap dr blog nthsapenth..huhu~

pasar tani hanya ada hari ahad..tiap2 mgu kat shah alam. pepagi til tengahari. laen jgn ngade pegi..org da blek umh tido. kt ngn giant shah alam ngn stadium malawati tue..




hahaha!!!! jangaan terkezut okeh!!..heni bukan siapa-siapa!!xada kaitan ngn pika pun okeh =P



ngee...geram giler bila teringat blek pasal pakcik tua ni. ni nak buat announcement besar2-an.



sila jgn terpedaya ngn muka kesian dia!!




amaran!!!




sila jangan terpedaya ngn muka kesian dia!!!!okeh!!!




dlm kol 10 lbey..ngn kepenatan dan kepanasan yang tahap tera ni..pika bejalan2 lalalala ngn kezen2 ku sambil menanti ma ngn pksu membeli ikan2 duyung dan dugong di lantai besi..[erk..ape2 je..tatau nm pe tmpt org ltk ikan tue..yg pasti dr besi xpn aluminium..plastik ada kot..arghh.watsoeva la..]




selama bejalan-jalan melilau-lilau merayap-rayap di dada pasar tani shah alam..tapenah pika terbegitu senang bg dwet kat org..hu~...terasa padan muka..Allah nak tunjuk la tu..kemut sgt.


walaupun punya la ramai org2 yg mntk sedekah utk ank yatim la apa la...org oku yg duk dlm kerusi spesel dia tu la..tapi pika jrg bagi..[ye ah..tiap2 minggu pegi..tiap2 minggu bg..bagus tp..bajet ye..sila jengok2 ke dalam purse/wallet anda okeh..haha]




tapi tatau cne pagi semalam, dia terpacak kat belakang pika.


" assalamualaikum..pakcik nak mintak sedekah. nak makan nak minum..blablabla..'




nth apala aura pkcik ni pakai..not 5 tkuar..bkn nak riak atau apa..tp sila baca ngn lanjutnya n3 ni okeh..



kezenku memandang ngn kepelikan yang nyata

" bnyknya ang bg?"

" hurm..biaq la.." sambil dalam otak terpikir..aik pika..pehal bnyk lak ko bagi ni?sehinggit sudaa la..urm,,,xpe la..da bagi pun..tp masih berfikir-fikir..banyak la pulak bagi..tp..hurm..hurm..

" tapi kan..ang tengok pakcik tu..dia bleh keje lagi, kudrat ada lagi.." kezenku membebel afta pakcik tua hitu pergi...pika termangu-mangu lagi..huahua..pakcik yg slalu mintak derma utk anak2 yatim ngn nk wat rumah tu pun memerhati ngn kepelikan..oh YA Allah..apa pika buat ni?????trase not fair pulak..hu~


lepas je pakcik tu blah..xjauh..selang 2 3 org je depan pika..dia mintak lagi..pika tgk mimik mulut dia..rasanya dia nga bercakap dialog yg sama je..tetibe trase terhangat hati nengok pakcik tu..tiap2 sorang dia pegi..dia mintak..badan sihat wa lepat liat je lagi..terase cm nak bagi flying kick pun ada..how dare dia mengenakan pika!!!!dush2!!piaaap!!dush2!!
http://emo.huhiho.com

hu..nak tau tak bpe hari pika mengambil masa untuk menaip n3 nie..huhu..sgt terseksa..dkt masuk 3hari..lol!dush2!!apara..maunya idok..bukak ni..pegi jelajah dulu..fesbook la, ILI la..it la ini la..blog terchenta dipandang sebelah kening..wahaha..karutan2..sedih2..apaneh..non baek..merajuk nnti baru tau..miauuuuu~
maka dengan ni di isytiharkan pika kena masuk kelas tahanan utk menyiapkan entry kali ni..wahahahttp://emo.huhiho.comku gagahkan diri utk menyiapkannya utk menambah bilangan n3..ngaaaa~[iyolah..mnede org laen nk bc..kamo sj..huhu..sedih2..]


oke2..back to da story of pakcik dush2!!, dia ngan tabesalahnya menyapa org itu dan ini ngn dialog2 ulangan yg membuatkan pika panas hatihttp://emo.huhiho.com..nmpaknya tabejaya la pika utk berada dlm kelas thnn ni..ish@..dats y banyak onion head bersepahan.ngahaaa~

terus pika mengusha pakcik dush2! ni, iee..geram btol!haxx~ tetibe lak ternampak dia kuarkan rokok isap..buduh!!dush2!!!!da kate xde dwet nk mkn, tp ley pulak isapp2 rokok dpn aku..haih!!ni yg geram ni. terasa nak memberi buah kunci jantung pisang je. biar heartbeat dia tepadam slamenye, nak sangat mati, takyah mati lambat2..nyusahkan org jek..meh nk bg mati skunk!!ish!!! http://emo.huhiho.com

haih!!pastu trase sgt2 unfair ble tetengok oku boy yg duk ats welchair spesel dia tu, mmg sediy la..pka xbg kt dia bnyk tp bg kt pkcik ngek tu bnyk2..kejam la pika. supposed pka pegi bli makanan ngn minuman tu, da dia kata dia lapo..makan kan..pehal pka bg dwet kt dia..ish!!geram tak abeh lagi ni.huhu~


pasneh ingt..kepada sesape yang pegi pasar tani tu, tengok ah..kalo pakcik ni dtg jgn bg..[bkn nye nk hlg korg sedekah..tp sedekah kpd yangg betol2 memerlukan..]

jangan jadi macam pika. tesalah bagi kat orang...rasa besalah ngn org2 yg supposed menerima dwet tu til now. rasa bila da tgk situation cmtu, cm nak je pegi ckp kt org2 yg bg dwet kt dia tu, takyah bg dah..da ramai org bg, pakcik ni pulak bukannya cacat, bley je keje..kalo ye xde dwet nak makan, mana dapat dwet nak bli rokok!!!whuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrggggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmm!!!!

hurm..k ah..takat ni dulu merepek..nk tido..da ngntok..ZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZhttp://emo.huhiho.com

assalamualaikum~http://emo.huhiho.com
^SUKA^
www.tips-fb.com

1 comment:

  1. adoiii..pakcik tu dah glemer msuk blog ni...hehehe...
    tp dlm dunia ni mmg mcm2 karenah
    org...lain kali kena hati2 jgn ttipu lagi
    dgn muka sposen pakcik tu...

    ReplyDelete

terima kasih,
conteng lagi nanti ya;)

::COMPLETEd::