::sayangsaya::

Monday, October 19, 2009


Assalamualaikum~~




*lalalalala*
hari ni nak cerita pasal MIKHAIL. whoa...i adore him..ngahaha..even dia adalah pembunuh bersiri..tak kisah la..tapi sangaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat suka MIKHAIL 496. hah ha. da lama tak baca karya uncle neyh..hu2..

dulu jatuh hati ngn laksamana sunan..skang ngan mikhail. wawawa..abeh la..benz ngn kucai nak letak mana??whoahaha..xpe..buleh je..susun semua.huhahu~



ni trilogi yang membunuh hatiku...whoa..haha..sume ni de kat umah..sayang tawoo..laksamana sunan. dulu kt matrik rumate aku mati2 xske novel ni..macam2 dia kata..xfaham la..pening la..berbelit-belit la..macam2 ah..skang dah abeh matrik..ak kol dia ckp nga melayan hijab sang pencinta..hah ha..padan muka. kan da kena sumpahan aku..miahaha..

tapi sesungguhnya saya mengaku..laksaman sunan memang whoa~~~~http://emo.huhiho.com..kalo la ada makhluk xy kat bumi ni yg macam tu...huh~[ada je..cuma terhijab..ngahahaha..xnampak lagi kot..]..nak jugak..ngaaaa~...http://emo.huhiho.com..okeh2..da merepek-repek..jum layan kisah ni..

masa nak menghabiskan bacaan ni..adooooiiii..xmo abehkan lagi..buleh tak panjangkan lagi cerita ni??hu..sayang nak abehkan.http://emo.huhiho.comwuaaaaaa~..

okeh pika..b a profesional okehhttp://emo.huhiho.comalamak...ooouuuuppsss..ni lahttp://emo.huhiho.com okeh.

orait!

mikhail..saya saaaangaaaaaaaat la suka watak neh..[statement berulang.banned!!dush2!!hoh ho] sebab dia adalah mikhail. dia ni seorang yang BEST!!hah ha..tengok la betapa angaunya aku ngn mikhail ni.

mikhail ni mangsa keadaan. dia jd mangsa kpd dickens..[bangkoi pny ameri-'..xbley letak full nnt kne saman.hoho..]dickens a.k.a tuan sadon. [bila da tau dia neh jahat..ak tetibe terkata..sad-on..ngaahaha..sad on behalf of u..pdn muka kena bunuh..miahaha..emo!!]i'm superheroin..ngahaahttp://emo.huhiho.comeh..tukar ah..jdik ni http://emo.huhiho.com.[wallaweh..masuk zmn koboi la.=D]. oke2..balek 2titik utama..lagi..erm..sgt xsuka sama it inspektor shahrani..psiko du..++asp tim tat tom..ngehe..inspektor tu jeles dan sangat stress ngan keje nye yang giler membunuh itu..ai tasuka la..

pastu ada reina raihana. mesti cantik dia ni. dats y mikhail496 tak jadik bunuh.hihi..pembunuh yang baek hati.dats y i likehttp://emo.huhiho.commiahaha..gatal~..senget!dush2!! kakak dia zetty erlina inspektor. awal2 ingatkan inspektor shahrani tu ada hati ngn inspektor zetty. tgk2 psiko.huh~..non baek btol.. erk..

apa motif nak bercerita hari ni?urm..nth..saja je kot. nak tmbh n3.. ngeee..tader la. nak citer..da abeh khatam mikhail. tunggu citer 9nyawa lak. nak citer sampai habeh nanti ada yang tak beli novel ni.xmo la..xaci. mesti kena beli dan baca. hehe..best!!!!wa cakap lu..xrugi beli. yang lepas2 tu..beli la trilogi. pastu..HATIKU di HARAJUKU..erm..ryu-watanabe. aku gilak sama dia jugak..wua~~..

kalo la sumer2 watak ni dikompilasikan jadi 1manusia..whoa..ntah la pe nak jadi..[ kompilasi lak kamo..gaya macam dia tu lagu jew.]..



..ni sangat mencabar..tapi 1st aku jatuh hati ngn citer uncle ni masa baca..



LEOPARD. buat aku jadi teruja nak tau..spe dia neh..sedih ada..tragis pun ye..sume ada la..cukup rasa..macam iklan perasa cukup rasa tu..ngehehe..tapi ada org xbpe ske..wahaha..bagi aku dia tu xske berfikir. sebab bca novel uncle RAM ni..buatkan kita fikir dan bersikap curious nak tau..spe yang bunuh sbenarnye. hehehe..[see..bila pika bercerita dgn sirius..no more emoticons bersebaran..hah ha.]

okeh pika paste dia pnya sinopsis.

Sinopsis belakang buku:
Amylia bersetuju membela seorang penjenayah yang kemungkinan besar akan menghadapi hukuman mati mandatori kerana membunuh. Setelah meneliti mental anak guamannya, Amylia mendapati sesuatu yang tidak munasabah berlaku. Dia memohon perintah mahkamah untuk mendapatkan khidmat doktor psikiatri bagi melakukan psikoanalisis.

Dr. Azlan mendapati anak guaman Amylia; Leopard mengalami gangguan mental. Pada masa yang sama, usahanya membela Leopard mendapat rintangan. Amylia yang diburu ketakutan mengalami perubahan emosi. Namun begitu, dia tidak mudah mengalah walaupun nyawanya sentiasa diburu maut oleh pembunuh yang sentiasa mengintai pergerakannya.
Perjuangan tetap diteruskan juga.

Oleh kerana tidak tertahan menanggung pelbagai dugaan, suatu hari Amylia jatuh pengsan. Dan apabila dia sedar semula, segala-galanya telah berubah.

RAHSIA PERINDU penuh debaran yang menggelisahkan pembacaan anda. Sentuhan luar biasa daripada `novelis thriller no. 1 Malaysia’ ini sarat dengan kisah cinta suami isteri yang meruntun perasaan. Saspens sehingga merasakan ada `orang lain’ sedang memerhatikan anda!




kan..urm..banyak je lagi. tapi ni la dulu entry novelku. aku skang macam kipas-susah-nak-mati2 hlovate ++ ramlee awang murshid. hehe..no other writer can take their place from my heart okeh!!..hahaha..statement kijam dari pika.

ps: ala..jangan tase okeh yg lelain..pika bukan tasuka..tapi jiwa da terikat pada 2 heni.hu2..[poyo jek
http://emo.huhiho.com]mereka2 bijak bermain kata dgn jiwa saya. saya terikat oleh tali temali yang invisible.heh he..

kepada kawan2 lain..baca je apa yang ada.penulis kita semua terror main kata. kepada yang suka macam genre romantik banyak je penulis kita yg terror mengolah biacara. yang mana suka thriller..uncle RAM la jawapannya. tapi ada bnyk lagi. uncle Faisal Tehrani pun ada jugak..itu je pika kenal..tapi penah baca sorang ni je..huhu..not fair ke? ai tabesalah okeh. minat masing2..tiada paksaan dalam kehidupan okeh.

heh he..yang mana ske genre intelek tapi membunuh jiwa..[nth la genre apa sbenanye..tak dapat nak diklasifikasikan.ngee..bute sket bab2 neh..] sila la mencari HLOVATE bersama karya terchenta.
1)5 tahun 5 bulan
2)aA+bB
3)tunas
4)gurindam jiwa---->schubert serenade
5)rooftop rant
6) pelangi-----> ked's story.
and cooming soon.. VERSUShttp://emo.huhiho.com

xsabor menanti versus ngan 9nyawa.heh he. simpan bajet dulu.
okeh adios!!ciao~ salamhttp://emo.huhiho.com


^SUKA^
www.tips-fb.com

1 comment:

  1. salam ~~~ pikaaaa!!!

    whoaaaaa sinopsis yg detail tuh! kuikuikuikui ~ pnh masuk RAMFC tak? ada masa jemput masuk. macam2 adaaa. huhuhuhu.


    "Awan andai dapat ku gapai maka saktilah hamba"


    >>__________<<

    ReplyDelete

terima kasih,
conteng lagi nanti ya;)

::COMPLETEd::