::sayangsaya::

Wednesday, June 6, 2012

Kanak-kanak 'Kerang'

" saya suka menjadi kanak-kanak kerang,
tiada masalah untuk difikirkan dan tiada kenangan untuk direnungkan.." -LiyaJal-

-,-''

sejak bila kerang ada zaman kanak-kanak kan? I saw it last 8 years. 
Masa tu terlompong membaca, hah? kanak-kanak kerang. Apa itu?
*geleng kepala laju-laju*

jenuh ditelek dan direnung kad putih bertanah kuning bersaiz sederhana yang sampai ke tangan. Kenangan dari senior lah katakan. :)

Rupa-rupanya...
" saya suka menjadi kanak-kanak kerana tiada masalah untuk difikirkan dan tiada kenagan untuk direnungkan."

Tersenyum sorang-sorang, tadi sekilas lalu dah terbuat facebook walking dan terpandang satu persatu status-status teman-teman dimuka buku, terutamanya yang memang menjadi teman sepermainan kala kecil dahulu. Momen tu indahkan? zaman kanak-kanak memang sangat pantas berlalu. 
Status-status yang di 'update' memberi 'hint' kepada diri bagaimana perjalanan kehidupan teman-teman ini pada masa kini. 

Alhamdulillah Ya Allah!
Syukur amat, kerana diijinkan bersama teman-teman berusaha menjadi hambaMU yang terbaik. Usaha + doa muga kita istiqamah di jalanNYA.

jazakillah Ukht Syafiqah Rahmat, sangat menyukainya, sakura di bumi China.
Hati mekar dengan rasa.
Terharu.
Sungguh!
Allahu Allah...
kata apa bisa mewakili rasa ini? 
syukur alhamdulillah..
:')

Sahabat, ramai sudah berubah..dari menjadi gadis, kepada wanita, lebih istimewa...kepada seorang muslimah dan mujahidah. Yang solehah insyaAllah. 
Sama-sama ya kita...
doakan sahabat semua bersama.
Ukhwahfillah sampai sorga. 
Aku ingin..doakan bersama ya.






'' Adik...nanti bila disorga, tolong tarik akak sama ya..." 
T_____T akak...

 Allah Rahman..
Allah Rahim...
Allah Hafeez..
Muga dia kuat mengharungi hari-hari ini..
Muga mujahid mujahidah itu bisa bersama mengharungi hari bersama umminya.
Muga akak kuat ya. 
Baby mujahid/ mujahidah pun kena kuat :')
Rindu akak fillah...

^SUKA^
www.tips-fb.com

0 comments:

Post a Comment

terima kasih,
conteng lagi nanti ya;)

::COMPLETEd::