::sayangsaya::

Sunday, April 3, 2011

rant 2

Sakit Kepala
1. Surah al-Fatihah
2. Selawat Syifa'
3. Doa Sakit Kepala {al-Waqi'ah : 19}
لَا يُصَدَّعُونَ عَنْهَا وَلَا يُنْزِفُونَ
4. Doa {Bismillahil Kabir ...}
Ibnu Abbas menceritakan, Rasulullah SAW pernah mengajari mereka (para sahabat) ruqyah demam dan penyakit-penyakit lainnya, (dengan do’a), “Bismillahi al-Kabir. a’udzu billah al-’Azhim min kulli ‘arqin…” (HR. at-Tirmidzi)

Kembara hari ni..pause kejap di rumah mak su dan paksu..memang tumpang 2 minggu pun kat rumah deme.
memang rezeki lah.." Alhamdulillah bini'mati tatimmussolihin.." sampai jer dari stesen keretapi ipoh tu paksu singgah beli buah durian..oho..da lama kot makan durian. since berzaman cuti xpenah sama ngn musim durian kat Langkawi tu. okie..cerita lain sebenarnya ni..

cerita hari ni.. aha.. memang sebijik la rasa macam datang rumah 'bakal ibu mertua'. aiseh...sungguh canggung macam nak buat tarian canggung. lalala~ kebetulan hari ni ramai tetamu2 yang datang ke rumah indah p.su n m.su ni..sbb besannyer walimah puteri mereka..Barakallahulakuma ya ukht Atiya Liyana dan pasangannya. er..tolak tepi jap that part..

kenduri siang tadi sampai ke malam..tak sudah-sudah..sungguh la canggung masuk dalam kalangan orang high standard ni..cheq budak kampung tareti nak bawak diri..kalo nak sembang ngn bibik wati reti la..kalo mak datin tan sri bagai..maaf ler..xreti nak cari topik. wuhuhu..
canggung sampai ke sudah. sampai la abeh kenduri-kendara..oho..punca kongsikan doa sakit kepala tu sebab...tadi 'termakan' daging kambing. aha..ini kali ke4 cubaan memakan daging kambing. adeh..kan da kena attack. berdenyut aje sebelah kanan cerebellum ni..(hoho)..
tapi alhamdulillah..tadi pasang selawat syifa' yang di google kat you tube dan baca sekian dan sekian tertera..Allah izinkan hilang denyut-denyut tu.

hurm. tu je perkongsian.

Esok dah mula berpraktikal di Hospital Permaisuri Perempuan Bainun..
Doakan saya dipermudahkan urusan ye.
Moga anda dan saya dan seluruh umat Islam sentiasa dalam lembayung rahmatNYA.
Moga kita terhidar dari fitnah dunia..dan dielakkan dari menjadi fitnah buat agama.
wallau'alam.

^SUKA^
www.tips-fb.com

0 comments:

Post a Comment

terima kasih,
conteng lagi nanti ya;)

::COMPLETEd::