::sayangsaya::

Wednesday, February 23, 2011

oh inche PG!!~

ehem..
test mic. alif..baa..taa..
hiahiahia...

hari ni dah hampir jam 1 am. sa masih menghadap lappy. mo wat kerja malas bha..n terfikir kerja apa jak lagi yang belum siap tu..hihi~(cam orang sabah x?hia3~)

okey la~
Assalamualaikum wbt...
moga sentiasa dalam lingkungan rahmatNYA buat semua yep. InsyaAllah!!^^
yeah..hari ni nak bercerita sal PG. ataupun nama penuhnya..Pressure Garment. Bahasa melayunya..Pakaian Tekanan Cerunanhttp://www.emocutez.comoho!~macam excited gila nak cerita mende alah ni. hihi..hakikatnya memang macam tu pun. Excited sangat. tak tau kat state yang mana dah.

(ni jam 3am mengeluarkan segala PG utk masukkan k dlm file)

2 bulan ni sa belajar menjahit.( oh mama, no need to worry k..ur daughter da tau cne nak menjahit gune mesin..http://www.emocutez.com) ehem..1st week dulu memang lah cam gilos ai nak menjahit ni..tengok mesin pun macam nak terkeluar bijik mata.( OMG.apakah?sa nda tau guna mesin ni bha..http://www.emocutez.com)tapi sekarang...EHEM!!http://www.emocutez.comteror tuh..hia3~(ha!!riak2!!ish3...astaghfirullah hal'azim..alhamdulillah..Allah bagi skill..huu~)

okeh..lupa mo kasi tau. PG ni digunakan untuk pesakit yang mempunyai parut hasill dari kebakaran/ sebarang parut seperti keloid. Dan hanya OT (jurupulih carakerja) yang blaja nak buat ni tau!! so..jika anda berminat untuk tempahan..yadayadayadayada..hia2~
OT ni spesel sebab dia blaja sal manusia yang Allah kaji dari manusia tu bangun tido sampai la tido blek..(spesel kan?kih3~http://www.emocutez.com)okey2..back to da tajuk utama..sa ada 6 jenis PG yang perlu dipelajari.. basically la.

1) Sleeve/ Glove
(ala2 handsock yang selalu pakai tu..pehni leh wat handsock sendiri.)
2) Pants.
( ni pun ala2 pants/ korang panggil tights tu.yang tu..yang tu.er..tapi comey le sket..hihi)

3) Socks
(stokin la..tp cam stokin wudhu' tu.bukak kat depan.)
4) Vest.
(er..hasil kurang cantekk..uhuks~)
(paliiiiiiiiing lambat siap antara semua..isk2..http://www.emocutez.comtadi petang je baru siap.tu pun xtunjuk kat En. Faizal lagi..)
5) Chin Strap ni tempek kat kepala ala2 bandage kepala tu.)
6)( ni sarung tangan ala2 spe entah. dah exam dah 2hari lepas..uhuks..buruk ah..no picture..hahha~)

Okey,,PG ni selalunya diberi kepada orang yg burn la kan..nak bagi cantik balik kulit dia.. pehtu kita bagi ni jgk kat org yang ada parut yang timbul2 tu( keloid) supaya parut tu xmerebak na xbpe membersar dengan jayanya..maka barula cantik klien kita.ngehe~

Tapi kan sekarang ada ramai wanita2 teristimewa yang dok suka pakai legging tu kan..cheq pun musykil nak bertanya la...awatnya ampa pakai lagu tu? ampa ada parut ka tang kaki??(hik3~jgn marah..nt kena jual..)

***
Sila abaikan tarikh dan masa yang tercatat diatas. sa suda malas mo edit mereka. Okei..Okey. sila guna tatabahasa yang betul. ehem..

HA : ehemmmmm!!! (sambil lalu turun tangga nampak insan nga main 'tepuk amai2'
Insan : Uhukk~Eheeemmm!!! ( oh pastinya korang bukan adik beradik or even husband n wife)
saya menonong jalan tapi dalam hati da kena bako.(bako je!~*ala2 usop*)
"Kikukikikukikikikukikuki!!~"(*ouh..balas balik gaya. Memang dasar bijak ah!~)
Oh! Terus lipat maut pusing! zaap!!mata mencerun tengok insan2 tadi.(hakikatnya xnampak pun siapa, sebab mata sa kerabunan..ditambah kegelapan malam. oh lala~)

balik jer terus post kat FB.Perlu ker? perlu..sebab terasa sangat menyirap!!~

Hallur gadis-gadis dan jejaka-jejaka diluar dan dimana lah. Do i care kalo korang nak marah aku tegur. Sikit pun tak nak touche lah. Korang nak kata apa pun, silakan..pentingnya aku tak nak korang tuntut dari aku dihari kebangkitan nanti. Jangan dan jangan.

Tolong lah insan yang sejantina aku..tolong jangan murahkan diri sangat nak pegang lelaki sesuka hati. Dan lelaki pun, korang jangan lah nak memurahkan martabat wanita-wanita itu. Korang nak tunjuk berani pegang anak dara orang, xyah la lagi kalo korang pegang bara api pun terloncat-loncat menari. Korang nak kata aku jelez? aha..sekuman pun tidak lah. Aku hanya risau..risau apa aku nak jawab nanti. Especially korang tu seagama dengan aku.

Korang main tacink2 segala ni da habis pikir ke? Da rasa tu la teman sehidup semati korang ker yang nak bagi segala tu? korang tak terasa ke, nanti bila korang dah kawin..tiba korang nampak suami/ isteri korang tengah bertempuk tampar mesra alam semacam dengan anak dara/anak teruna makcik jiran sebelah yang umur dia baya-baya je ngan korang. Korang tak rasa nak lempang? or nak menangis meraung air mata darah? or..' kita bako aje!!'

Kalau tak terasa sah2 la korang ni keturunan ala-ala android. ' i'll beback.' tu je korang leh cakap kat soul mate korang ble tgk dia mesra alam ngan insan bervice versa ngn jantina dia? oh..pernah dengar ayat DAYUS? nonononono...pliz dun la..dun biarkan ayat tu menghantui hidup korang. ok? nanti aku sambung bebel..
nak pergi tengok hazard jap..hazard yang bertenggek tepi iceland tu pun kira hazard paling bahaya kot kan?leh snap masuk dalam presentation esok ni!!yess!~
wehee!!!



^SUKA^
www.tips-fb.com

1 comment:

  1. Searching for the Ultimate Dating Site? Join and find your perfect match.

    ReplyDelete

terima kasih,
conteng lagi nanti ya;)

::COMPLETEd::