::sayangsaya::

Friday, December 3, 2010

25 things 'bout me?


Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts, habits, or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person that tagged you. If I tagged you, it's because I want to know more about you."
er..salam 'alaykh..
i've been tagged! duh~..sepet..u r so naughty gurl.huhu..
banyak tu 25 random things. nak merepek apakah?hua3..tak pe la..sementara ada masa ni, meh nak menjawab.oo..nak kenali saya dengan lebih mendalam yea..bha2..tunggu..ahaks~

1. i am a girl.( not a women yet..hah ha..xmo ngaku da tmbh umo..ngee~)

2. I am occupational therapist-2b. (doakan insyaAllah yep)..

3. I love makan2..esp chocolate,agagaga..(cake?chocolate bar?ice cream..aha..of course.)

4. lagi??ermm...saya ada 8 adik beradik n i, 6 out of 8. (tp dlm ms yg sm,sy anak tunggal.faham ka bha?)

5. current location, kat my lovely home sweet home. next location, shah alam.ahaha~

6. what i'm doing now??i'm answering ur tagged and thinking who's next~

7. what i'm planning for next year? wait uh..still i progress, i'm scanning ur mutabaah amal jap.(ga pk, nak isi apakah disitu)

8. my dream? live a happy life, get eternal happiness here and hereafter. insyaAllah. ameen.

9. urm..next..i wish, i can b a bussinesswoman..hihihi..nak bukak raudhatul jannah, ada homestay, legasi keluarga sendiri.
and few things& still memikirkan what i can do utk tingkatkan produktiviti ummah.doakan moga hasrat tercapai.huu~(besar x impian..-__-'. moga impian seiring pelaksanaan..)

10. erm..fav writer of course Hlovate n Ramlee Awang Mursyid. fav book of hlovate, rooftop rant(miss my unknown jade jgk sepet!!~huu)..RR paling dekat dihati. lagi? erm..versus make me turn into like this.insyaAllah,, niat keranaNYA jua.

11. sangat suka merepek..hia3~suka menulis,suka memerhati gelagat(da mmg keje nt kena wt cmtu..hu)..saya suka travelling..mana2 je yg rasa hati jadi tenang..nak pegi..huhu..

12. suka cerita hantu tp kalo sorg2 komfem xbleh jgk.hia2~

13. i miss my childhood time. luv d moment. kdg, jadi kanak2 tu seronok..sbb dia tiada masalah utk difikirkan dan tida kenangan utk direnungkan.hurmm...

14. fav song? entah la.cepat bosan dengan ssuatu..kalo da suka tu,,,sangat2 la suka..tp once tasuka..can say nothing..

15. kat mana lagi teringin nak pergi? Australia..i feel there's sumthing i want to see there.

16. my sikap yang xberapa ok..kalo sayang org tu..syg sgt2. tp ble sumthing happen..pedihnya hati..tp diam je. xcakap. marah orang/ tasuka pu..layan org tu cam biasa,tp cakap nak tak nak je.

17. since menjejak kaki ke tempat ni..a year ni, i've change. but for me,its not good enough yet i've keep on mujahadah melawan nafsu yang selalu tewas dengan syaitan laknatullah. for me, tempat ni jadi wadah untuk berubah. dapat kekuatan dariNYA melalui sahabat2 yang menerima dan sentiasa follow up kita and tak pernah sebelum ni i attend any usrah/meeting related ngn persatuan yg memperjuangkan demi addeen ini..tp disana..i learnt it, i got chances to b there. rasa terisi sedikit. and sangat bersyukur..moga aku istiqamah dalam mujahadah ini..

18. kalo makanan..memang la paling senang nak jg kot.(jimat duit xyah beli bnyk brg2 tmbhn..haha) sbb tasuka makan bawang,dlm makanan kalo nak letak, pastika bawang tu hancur sehancur-hancurnya..hohho..my rumet da tau, makan nasi goreng cina xmo sayur,xmo bawang tp msti extra pedas..hihi..fav drink?entah..janji xloyakan tekak so usually kalo makan dengan dia orang pun..minumnye sirap limau..y? masam kot..hehe..

19. hantu asam ni..tapi kena jaga,xleh makan selalu..nanti k.aini marah..huhu

20. er...lambat lg nak abis ker?huhu..kat kolej tu..siyesly, bnyk belajar erti persahabatan. ha..kat kolej tu dpt pengalaman baru..dapat jumpa ustaz zamri(dekat dihati..tv9)hihi..sbb slalu la jugak join program under company ustaz..MANTOP Training and Consultancy sdn bhd. banyak,,,banyak sangat blaja dr dorg..pengalaman yg sgt bernilai. love the way they think for ummah. sentiasa nak mad'u yang under mereka2 tak terlepas pandang..

21. and there i meet some1.oups..alamak..haha.(sepet..secret kite2 je..haha)

22. doakan semoga kita semua dalam golongan yang sedikit..asing dan sentiasa ikhlas dan qanaah dalam kembara sufi ni..

23. ingat..kubur memang asing-asing..tapi bila dihari kebangkitan nanti..ada hak yang akan dituntut.maka bila ada org menegur, terima dengan rela hati..dorg takmo nanti anda menuntut dari mereka dihari perhitungan nanti. kita takmo sedara2 kita miskin disaat tu nanti kan..saling tegur menegur,ingat mengingatkan. dan..never ever forever menghalalkan kapel islamik. sbb tiada istilah couple dalam islam unless after u get married(eh..tetibe je terkeluar pesanan penaja..hoho)

24. okeh. apa lagi? maaflah,saya memang sorg yg suka hidup dlm kenangan dan kenangan itu yg membuatkan saya mampu survive til today atas izinNYA. kenangan tu banyak memberi pengajaran, agar hati sentiasa dijaga. nak katakan diri ni philofobia ke apa..xapa la..takisah..sebab..


Aku bukan peMILIK mutlak seseorang itu kerana dia MILIK Penciptanya,


Aku tidak mampu menJAGA dia sehebat Pencipta menJAGAnya..


Sebagaimana dia SETIA menjaga agamanya, sebegitulah keSETIAan yang akan kuberikan padanya,


aku menCINTAI dia kerana agamanya, hilang agamanya, hilanglah CINTAku padanya,


HATI ini lagi terluka jika diri menjadi asbab dia terleka...

25. erm..last dah?hihi..takpe la..stakat ni perkenalan kita(aha..ayat entahapaapa)..eh..jap nak tambah..sekarang da jadi habit.cakap je mesti ada bha2..haha..kenan sabahan gayanya ni..hoho~

okeh la..tu je..sooooo...jeng3~who's next?

tada....

sesapa yang baca ni mesti buat..haha..nanti bagi link saya jg mau baca bha..(hihi)

bintu haslan^^
inche Touya
inche kkm(terpulang la nak wt ke tak..kang kata buang tebiat.hoho)
yaya humaira'
raiderku cayunk~
kak wan sayang..
farna fanny..my buddy.
my wonderwall(imra d'clan)

dan anda2 yang tengah membaca ni.

^SUKA^
www.tips-fb.com

1 comment:

  1. comment for point no:

    1. me toooO!! still a girl. :)

    2. insyaAllah.

    7. ooh..yeah? nk tgk jgk yg ang buat tau t.

    8.insyaAllah.

    15. me too!! nak g aussie jgkk!!

    16. same like me laaa!! exactly. hehe

    19. haha. suddenly i remember about one of my friend. her name is aini. she realllyyyy love asam... mcm vice versa pulak dgn statement ang tu. haha.

    23. hehe . i like your pesanan penaja! :) about that kapel thingy. how eh nk handle? one of my friend just couple. huhu. bit sad laa kan.dulu dia penah gak kapel.time tu masih lagi org kata cinta monyet. itu pun dia nak teriak2 bila clash. lepas tu, dia dh sedar salah dia, disadvantage kapel tu. but now she is going back to it. with someone else. since she couple she change a lot! sometime she skip classses, she did sth which she rarely doing it. dunno what to do. one of senior did advice her. but it only works for awhile. Hmm....( dh jadi luahan perasaan la plak. Hehe)

    ReplyDelete

terima kasih,
conteng lagi nanti ya;)

::COMPLETEd::