::sayangsaya::

Sunday, March 7, 2010

안녕히 가세요, au revoir,Auf Wiedersehen,إلى اللقاء,arrivederci

hurm.

salam 'alaik..

panjang tajuk n3 neh. kan? huhuu~.

tapi semua tu satu je maksudnya.



GOOD BYE.



tu je. simple. tapi keputusan nak say good bye tu la buat ada sorang dua pelik. kenapa nak say good bye? uem. perlu ke nak jawab?



lallaalalala~..pika tatau apa yg nga jadi dlm jiwa neh. kalo ikot skala psikologi. ni zmn storm n strung.ekeke(sbb sy mengaku masee umo belas2an tahun, maka sy masee boleh guna storm n strung. ble da menjejak dewasa muda.no more.hehe)




p/s: credit to alia. thnx ukhti.=)

hurm. ni la yang pika nak say gudbye. buhbye my fb. da deactivate acc. no more facebooking afta this. why?

banyaklah sebabnya sampai rasa wajib untuk di deactivate bg hamba Allag yang bernama Noor Syafiqah Allias neh.(xde dlm hukum hakam okeh.ni personally pny ndpt.)

kenapa deactivate FB?

tabanyak pun sebab dia. ada lah satu dua gitu..

1) 2 minggu lagi exam. dan budak ni punya assignment pun tak abeh lagi. then, keje dia kalo on9 facebooking yg buleh kata jd maniac. hari2 on9 mesti tgk facebook. kan ke maniac tu. over than 3 hours. ada lecture heavy pagi2 pun dia tolak tepi. dia on9 jugak sampai tiga empat pagi. kan itu melampau.bila masuk kelas sengguk hangguk. orang tatanya pun angguk je. ish3!!!

2) sebab tiap kali on9 msti kena view satu page hamba Allah.tapi lepas tu nanti hati jadi sakit bile view page dia. saya sangat teringat sume ceritera2 kusam lalu. huhu~..wuuuuuuu..

tipu la buleh lupa sume in just a sec. tipu la buleh lupa sume bile perkara tu terkesan dalam hati. look. i'm not an android. i do have feelin'. i know.itu bercanggah dengan agama. My bad. masa tu pegangan sendiri da goyah. nauzubillah min zalik tasengaja menjadi fitnah buat dia. dan menempa dosa untuk diri sendiri juga.wuuuhhuu~

kenal tak diundang. pergi pun pandai2 la sendiri.tapi til today apehal la tak kuar2 lagi.pelik+ musykil. ni yang nak halau ngn jurus angin neh. dala lama tak bukak jurus.agagaga~

kamu2. tolong la pergi maen jauh2 dari hidup sy. jgn la kontek orang2 yg saya knl ngn obviously nk sy tau. suda2 la. buat sakit hati je tambah dosa.

hurm.

DAH. TU JE SEBAB. 2 JE.

then..rasa sayang pulak bile da deactivated. tadi sayu jugak la nak deactivate. lepas ni da tabuleh nak share kata2 hikmah ngn kawan2. takleh nak shout usrah untuk dishare ngn kawan2 dgn segera. rindu nak kontek2 kawan2 sekolah yang lama. tapi xpe lah. for my sake. my future. better macam ni. lagipun bile ada fb zypherkiller pun macam terabai kan. poor to you ZK.huhu

okeh. sorry. besides dua sebab tu..(termasuk sbb k2 yg mengarut tu.) dapat kesedaran nak deactivated on my halfway finishing VERSUS. it gimme a big impact. versus. as usual from my fav writer. olweyz feel like tertarbiyah afta readin' her pieces of mind. on my way..i read a part which is minn edina a.k.a Ed'Sassin had change for goodness. just bcuz his grandpa pny amanat. for her sake. then i thought why dont i change for goodness. when we realized that things dont really benefit us..y dont u turn to smthng giv u more benefit?aite?hurm. yaah..bile ingat banyak nya mende yang dah diketepikan bcz nak satisfied social life. bukannya nak kata social life tabuleh. tapi biar berpada2. AO also change for goodness even his first intention not bcz of HIM. but then he realized that he supposed make a changes bcz of Allah. [okeh..pny berterabur english ku..lantak la..ai redah je.huhu]

yaah..

bila baca part tu.rasa sumthin. rasa macam pika pun mesti ubah.change for goodness is not a crime. bile life kita yang normal 360 nak di turn kan kepada 720..mmg terasa perubahan yang drastic. tapi..cuba la adapt. kalo x..apa guna blaja nak buat adaptation utk client. utk sendiri punya adaptation pun talepas.huhu~

kan. tasalah nak berubah untuk kebaikan. once of my frens said..' waah..dulu kemain psiko yah..skrg da jadik cm ustazah.'

heh..sahabat2..terima je la nak cakapa apa. change for goodness aint bad. it just takes time. give ourselves chances to shift our paradigm. people akan judge anything. tu cabaran. we need to face it. terima segala kritikan mereka sebagai pembina untuk tegar melakukan perrubahan tu.

yaah..mengaku. adakalanya terbalex jugak kena landa dek catrina dan segala bagai lagi 'na.' jangan kata itu. zephyr lalu pun buleh tumbang jugak.hu..

hurm.

tu je kot stakat pagi neh.

doakan hamba Allah Noor Syafiqah ni tabah untuk face sume.

kamu juga dalam ingatan doaku. insyaAllah. ameen.

A.I.E

[ ana ithar enti/enta.]

rasanya kena tukar sket neh. antum n antumna?betol ke..tatau la.huhu

A.I.A??

bro Hilal..mntk halal ye memandai ubah2.hehe~

label neh sbenarnye tatau nak campak kat mana.huhuu~

sekian repekan malam.


^SUKA^
www.tips-fb.com

1 comment:

terima kasih,
conteng lagi nanti ya;)

::COMPLETEd::