::sayangsaya::

Friday, December 18, 2009

Assalamualaikum~~

Hurm. Entri hari ni agak merepek. Tasepatutnya ada lagi dalam dada zypherkiller. Sebab b.u.d.a.k.t.a.b.e.r.a.p.a.b.a.e.x ni da takmo terlibat dengan masalah tasepatutnya..[ekekeke..nak tergelak disitu.] hurm. Seronok ke meraban dengan gen XY? Ekekeke..nth. tatau. Tareti nak meraban dengan XY2 itu. [ benarkah kenyataan tu??] wallahualam.

Ni pika nak mulakan dengan ucapan salam Maal Hijrah 1431 H.
[ nampaknya entri ini tak jadi nak merepek meraban. daripada meraban, baik pika sampaikan sesuatu atau sumthin..[ehehe..sme je kot..] moga dapat dimanfaatkan bersama]

Semoga kita semua berhijrah ke arah kebaikan. Moga selepas penghijrahan kita akan ternampak sesuatu yang luar biasa dari kebiasaannya daripada kita insan-insan yang biasa ini. Moga dengan datangnya tahun baru ini..kita melupuskan segala sifat-sifat kejahatan yang bertompok-tompok kat dalam diri kita. Mari kita hantam dia sama Clorox kuasa 5x. ekekeke..biar kejahatan itu pergi buat selama-lamanya dan kita pun transform menjadi hambaNYA yang terpilih dan sentiasa berada dalam lingkungan rahmatNYA. Amen.

Hurm. Banyak la perkara diluar lingkungan kesukaan pika. Pika da jadi jahat lagi??ngehe~..entah. terpulang kepada yang menilai. Frankly said. Dulu-dulu jahat la, berkawan tu kalo buley selalunya dengan XY je. XX takmo. Ahahaha..jiwa remaja. Jiwa kelam tader panduan..[..erk..sebenarnya..ade panduan tapi pura-pura tader..astaghfirullahalazim..non baik betul!!]..kamu-kamu..sila jangan ikot perangai busuk ini okeh!!

Erm..sebabkan ni entri untuk maal hijrah, dan hijrah itu sendiri bermaksud perubahan dari sifat yang kurang baik kepada yang lebih baik, dan perpindahan dari satu tempat ke satu tempat yang lain maka..pika rasa entri ni agak sesuai untuk dikongsikan. Jadi…bermula lah perkongsian di sini.=)

Dua tiga menjak ni..ada sorg membe YM. Takenal pun. Dan rasa macam tapenah dan takkan kenal kot. Ehehehe. Hurm. Macam biasa akan meminta number pakcik bomba. Dan sebab mao melakukan penghijrahan dalam diri..dengan sopannye bertanya kembali..

Perlu ke number even nak berkawan??

Mungkin ada yang kata, ape salahnya. Bagi aje la. Tapi bagi pika. Taperlu dan tabuley kot. Tak payah susah2 nak mintak number pakcik bomba. Daripada mintak number tu apa kata minta talian hayat nak berhubung dengan ALLAH. [ mesti ade yang pikir..ape kena mengena la budak ni meraban segala bagai macam ni..maaf yek kamu2..budak ni tapandai nak berbicara.tu apa yang keluar tu hasil rekaan otaknya yang berhempas pulas menyusun ayat dan kata-kata puitis buat tatapan kamu semua.weeeee~]

Dia dengan bijak menggunakan saluran yang baik macam ILUVISLAM. Ahaa…tempat feveret pika mencari penyelesaian masalah . dan bicara2 nya banyak menggunakan Islamic words. Alhamdulillah. Tapi andai kata dia tau apa yang sebenarnya dalam forum2 kat ILUVISLAM tu..mungkin ini taterjadi. Dan itu la pika kata..ada khilaf pika juga. Terlayan ‘salam ukhuwah’ yang dihulur itu. Mungkin asalannya begitu tapi niat sebaliknya..wallahualam. dan mungkin juga pika tersalah tafsir. My bad. Mungkin benar dia ingin berkawan dengan baik..tapi..heh he..mungkin juga nanti ada pihak yang ketiga. who knows?..me myself pun tatau.=)

urm. ni pengakuan berani mati la. dulu2 kira ai ni playgirl.[ekekeke..ketawa keji disitu. iye ke??] soalan tu pika yang tentukan..[ala2 iklan citer impian lak.ngaa~]
ye..dulu pika ni notty..ngaha..kawan sana sini..tapi kawan je. talebey2 tao!! ai masih baik jugak. tak jahat sangat!!sikit je..xbanyak. tao! xbanyak. tapi mereka2 yang jahat. mereka2 xy itu kejam sesaat buat pika trauma.[whoooaa,trauma sudaa..ape yang deme buat??] ade la...biarlah rahsiaaa...wuaa~

Hurm.
Ape je nak merepek ni. Hurm..yala..point2 yang perlu kamu2 amik iktibar.
1) kalo nak kawan tu..kawan bebaik ye. Jangan terpesong dari landasan agama.
2) Kot ye pun sayang kawan. Takyah la sampai nak ikot je kata dia..[ape kaetannye dgn entri ni??pikir sendiri ye..ekeke]
3) Hurm..kadangkala..memberi banyak ruang itu akan menempa banyak kesakitan.[ehehhe..pengalaman ni..ngaha~].. tapi tembok2 yang tercipta itu juga turut mengundang kesakitan. Sebab sakit tader orang yang tau..weheee~
4) Urm..ape je lagi nih..dah panjang rasanya ni..tapi mengade nak tulis lagi kot..ah haha..
5) Haa…ni la endingnye. Mohon ampun dan maaf ye andai apa yang nak disampaikan tatersampai. Al maklum la..in process of learning.

MAY ALLAH BLESS (-___-)
^SUKA^
www.tips-fb.com

0 comments:

Post a Comment

terima kasih,
conteng lagi nanti ya;)

::COMPLETEd::