::sayangsaya::

Wednesday, December 16, 2009

Assalamualaikum~~

hurm..Hari ni pika cadang nak membuat lambakan entry. Seperti lambakan baju2 di mega sale. Entry pertama. Hurm..ape dulu ye. Biar yang terdekat dan terpenting la.

S.T.U.D.Y.

Entry ni tapenah putus..bila tenggelam kemudian mesti akan tiimbul balik. Kadang-kadang terfikir, ape kah hikmah semuanya ni. Lepas satu datang..datang lagi..orang kata murah rezeki. Haih…betol ke macam tu?? Astaghfirullahal a’zim..tabermaksud nak mengeluh dengan takdir Allah. Nau’zubillah min za lik. Mintak di jauh kan..ni ujian.

Allah datangkan ujian untuk menguji. Kekuatan akal dan iman. Iman pika senipis kulit hama..mungkin lebih nipis lagi..akal pula mungkin tersalah guna. Atau tak digunakan dengan sebetulnya. Entry study sudah bercambah di dalam dada zypherkiller. Tapi pika tajuga pergi blaja lagi. After matrix everything seems so different. YA. Seperti lalang-lalang bertiupan pabila si zephyr datang sesaat lalu pergi dan datang kembali dan berterusan seperti itu sampai bila pika pun tatau.

Lepas plan nak masuk KPJIC tapi tadapat, terasa dunia kelam sesaat. Terasa seperti dihentak sumo dan di langgar dek steamroller. Lepas tu mula la tension..orang itu ini bertanya segala bagai..so, at the end ambil keputusan untuk keluar dari ruang lingkungan yang menyesakkan itu. Hanya untuk melarikan diri. RUNNING FROM THE FACT. Fear to face the truth. Itu aku saat itu. That’s why aku ambil keputusan nak ke MAHSA. I was a mahsian for a while. Just for two weeks. Then dapat offer pulak pergi UNIKL RCMP. Radiography. Before ni..pika blaja physiotherapy..tapi tu la..juz for two weeks. Taper la..ada jugak pengalaman. Fisio tu a week je dalam kelas, tapi hari-hari masuk kelas tabley focus pun..sebab hari-hari fikir..how long I can stand to survive with this surrounding. Surrounding yang sangat susa pika nak cope. Ntah. Sangat payah. Mungkin juga tu hanya mindset pika. My bad.

Bila da decide nak tinggal kan Mahsa. Masa tu ringan je hati. Nth. Tatau. Tapi macam lega. Pika tinggalkan mahsa bukan sebab pika lari dari fisio. I luv physio. Siyes..blaja fisio tu sangat seronok..tapi ada perkara yang pika perlu korbankan jika untuk terus bersama fisio. So, pika decide…say gud bye to physio. B there with other radiographer. Takisah la..janji satu perkara itu taterusik. Pika budaktaberapabaek. Jadi kena ada kekuatan untuk jadi baik. Memang la..pegang-pegang..dah namanya pun fisio..mesti la pegang2..tapi..frankly said. Pika taselesa. Mungkin terbiasa begitu. So..pika decide begini.

Tapi bila da begini. Ini pula jadinya. I got offer for SPA. Jawatan jurupulih perubatan or wateva..xsure nama. tapi it still physio. Kan sekarang da dilemma. Haioh~..oh..jangan mengeluh. Astaghfirullah…mula memang dah malas nak pergi interview. pergi interview pun hurm...xprepare btol-betol pun. dengan dokumen incomplete.. dengan main redah je bercakap bahasa rojak. memang bajet tak dapat lansung. sebab i know macam mana preparation i for that.
tooooo baaaaaaaaaaad!!

thats why tapenah risau hasil interview tu, tu la yang tapenah fikir, what if dapat..nanti macam mana dengan unikl tu?? ape respon mak?? mak bagi ke? aku pulak nak ke? perlu ke? boleh tak kalau tapergi? betul ke kena blacklist? buley tak natukar kos? natukar tempat blaja? buley tak itu? buley tak ini?? see!!! banyaknya persoalan kat fikiran pika. huhu~~dan sekarang baru terfikir. maka terpaksa berpusing berhempas pulas memerah otak dan keringat untuk berfikir dan menyenaraikan pro and cons kalo pika pergi salah satu daripada tu.

kalau orang lain sibuk pening kepala pikir macam mana nak sambung belajar, katne nak mintak pegi..pika pulak sampai tatau. padahal sampai hari ni kisah belajar tu tak habis2. tapi tak jugak pegi blaja. hu~

YA ALLAH.
pinjamkan pika kekuatan.
tunjukkan hambaMU ini jalan dan pilihan yang terbaik.
terbaik untuk diri dan agama.
moga di beri petunjukMU
Amiin.
-__________-
nampak macam tamampu untuk meneruskan ke entri seterusnya.huhu~

^SUKA^
www.tips-fb.com

0 comments:

Post a Comment

terima kasih,
conteng lagi nanti ya;)

::COMPLETEd::