::sayangsaya::

Sunday, February 6, 2011

Bicara hati..2



Masa.

Pantas berlalu bukan? Bicara kedua menyusul lagi. Alhamdulillah DIA mengizinkan aku berbicara lagi. HAri ini menjengah ke Bukit Cherakah. Walau hanya seketika cuma. Tapi
ada ibrah disebalik seketika yang menjelma.

>__<>

Entry hari ni penuh dengan senyuman okeh?hiihii..sesungguhnya senyumlah dengan niat membahagiakan insan-insan disekeliling anda (perkongsian yang sempat disemat dlm minda semasa Diskusi Ilmiah; Ustaz Pahrol Mukmin Professional.)

Bertolak ke Bukit Cherakah alone and lonely..(semestinya la saya menjadi lone ranger..xpe, xde zauj lg..nt da ada..ada la yg nk tlg teman.ouuppss!!hee~http://www.emocutez.com)
maka berjuanga sorang-sorang dengan muka penuh suspeknyer..(exceli kerabunan nak baca signboard sbb teda spec bha..huu)

sesungguhnya berhajat dan berhasrat nak adakan rehlah Islamic Friendship Society (IFS) kat sini lah.. berangan-angan nak ajak sahabat-sahabat menikmati alam sambil mendapat tarbiyah. sungguh kena dengan post diri sendiri kat fb hari ni..hik3~(padahal sj gatal2 tulis cmtu.)Berangan kat tempat lapang tu ajak solat dhuha berjemaah..lepas tu solat zuhur berjemaah..fuh!!like2~..(tapi dalam mimpi je la duluhttp://www.emocutez.com)

Tapi xpe la..eheh..entry dah melencong. Hari ni nak cerita fasal senyum. ~senyum la..senyum la..ahaii..cheq mek moleq.http://www.emocutez.comlalalalalalalala~

Maka dengan izin Allah SWT urusan hari ni dipermudahkan. Kunci atau key untuk hari ni ialah SENYUM. (sbenarnye pikir ni sorg2..tatau la kot pandangan ni salah..xoxoxo)Bermula dengan keluarnya kaki dari rumah, menuju ke kedai alat tulis untuk mencari cat pelaka dan paint brush..senyumlah kepada mereka yang membantu kita. tak kira dia tu Islam/ x..Malaysian/x. ok? okey~

(argh..stress..penat type..td hilang semua!!tau x dua hari nak siapkan 1 entry?kejam la blog ni..huhu)

terus hilang idea tadi..sob3~
seterusnya menjejak ke Bukit cherakah. okeh. saya keseorangan.takisah la. tapi sorang2..sob3..kawan2 semua ada kat rumah.tapi saya disini..huu~

sampai je sana tawaf dua kali kat parking. yela.jakun.huu.cam orang masuk hutan.lepas tu bejalan2 kaki ke kaunter. tu pun nampak signboard tulis <------KAUNTER. kalo tak mesti tatau nak hala ke mana.bejalan dan bejalan. lalu tepi pacik jual eskem. " ais krim dik.." senyum. ok.saya senyum.jalan menonong lagi. nenonenoneno..
akhirnya tiba di kaunter..tinjau2 lagi..(sini dibenarkan berperangai jakunism..sbb nanti tak tau sesat.) senyum. senyum. " assalamualaikum..er..nak tanya..yadayadayadayada.?"..senyum lagi.." oh..kat situ..bumbung merah yadayadayadayada.." senyum balik. oowooh..sana.okie. senyum!" terima kasih."
balas senyum." sama2 kasih." erk..apa2 jer la pacik..

jalan menonong pergi ke pejabat.panas terik la. tapke..sabarkan diri..panas dunia cik hizb addeen. macam mana kat akhirat nanti??huu~jalan ke pondok renjer..
pacik renjer ni tanampak nama..tatau nak bagi salam ke apa.." er..nak g pejabat?" sambil tangan tunjuk arah dalam kawasan berpagar tu.tapi mata duk cari nama dia, nak bagi salam ke x..at last.xjmpa pun..so..redah je masuk..huu.

masuk menonong ke pejabat. " assalamualaikum..nak tanya.." sungguh ayat ni menyakitkan hati orang tu. memang la boleh tanya dah anda kat tempat pertanyaan..isk3..
" ye..yadayadayadayada.." owo. okeh.senyum balik kat dia. senyum dan senyum.meleret2 senyum. Akak ni pun dengan baik hatinya melayan pertanyaan saya yang sungguh seperti budak inesen.(hak3.berperasaan perasanhttp://www.emocutez.com)maka perjalanan hari itu amatlah ceria. Sebab penuh dengan senyuman.=)
maka..anda2 pun yang membaca..senyum tau!!^_____^


^SUKA^
www.tips-fb.com

0 comments:

Post a Comment

terima kasih,
conteng lagi nanti ya;)

::COMPLETEd::