::sayangsaya::

Saturday, January 9, 2010

yaaah!!!



i'm back. sangat lama rasanya tidak menekan dada kekunci untuk merepek di dada zypherkiller. *shheeeeesshh* siyesly pika suda terlepas nak buat entry azam 2010. wuuu~ ..hari ni suda masuk hari baru..11 hb januari 2010.



okeh. perhatian disitu. 2010!!..okeh!! buat pengetahuan umum. tahun 2010 adalah tahun yang paling tak disukai oleh warga2 kelahiran tahun 90-an. hal ini adalah kerana..budak2 90-an telah menjadi dewasa muda..[ okeh..ini praktis drpd yang dpt dari kelas OTFN yea..]. maka dengan rasminya telah meninggalkan umur belasan dan menapak masuk ke alam umor 20 tahun.[ namun begitu, sy rasa sy masih mude..*tkejip2 mataku disitu*><.ngehe~umor ai masih tacukup 20 tahun okeh!!..sy masih sweet 19..ai takirA!!!] hurm..banyak la perkara terjadi yang datang menguji. ni bukan zephyrkiller lagi..ni lanina or tropicana dah..[hah ha..tropicana la pulak.]..perjalanan namasuk ke KSKB Sg Buloh mmg xde dalam plan. ntah cemana..tetibe terlajak pulak destinasi..bajet stakat ipoh aje..skali terlepas k sg.buloh. hurm..cemana pun..itu takdir Allah. pika reda terima jika itu Allah janjikan yang terbaik bagi diri. So, Ingat ye kamu2 semua..tak semestinya yang kita tamau tu tabaek untuk kita dan yang kita mau itu d best untuk kita..apa2 pun reda dengan apa yang Allah bagi, Allah datangkan dugaan kerana Allah sayang. Bila kita rasa kita tamampu nak face apa yang Allah bagi..cepat2 kita semua sama-sama istighfar..ingatlah.. " Allah hanya menguji hambaNYA mengikut kekuatan akal dan fikiran..tidak akan dibebankan dengan apa yang diluar daya hambaNYA. setiap apa yang berlaku pasti ada hikmahnya, yang sebenarnya kita sendiri tidak menyedarinya." ... urm..pe lagi ye..ouh ya..i'm OCCUPATIONAL THERAPIST-to-be okeh,,hehehe..OT. not a physiotherapist yang macam dicanang-canang dulu. sendiri tersalah paham daa..hah ha. jurupulih perubatan terapi carakerja orait!! mula2 memang r agak blur amende la OT ni??tapenah kudengar pun..kejenye apa? belaja dia mcm mana? haila...sungguh blurr...masa pendaftaran hari tu muka memang xley bla la bile orang tu ckp pika not under kos PT. kuchewa kuasa infinity..ayah pun muka cm rse bsalah aje..cian ayah ku~~wuwuu~ tapi bila damasuk kelas..alhamdulillah..danampak apa itu OT(^____^)v DAN.. hurm..mana pika pergi lama tak menempek sini ye??jeng..jeng..jeng..okeh!!kamu2..pika hilang sebab kena tambat..miahaha!!tader la.hurm..yu ollss!!pika da kembali berjuang!!aja2!! pika kembali berjuang pada 1 hb januari 2o1o. wuhuuh~..yea..pika sudah balik menjadi rutin seorang pelajar. eh..bukan..jadik pelatih ye..kamu tau.. saat2 sblom menjejak kaki ke sini sangat perit. pika nak kamu jadikan pengajaran atas apa yang pika nak ceritakan ni..w/pun pika muda..tapi pengalaman itu semakin mematang kan kita.. bila kita belajar bangun dari jatuh, maka akan terasa satu nikmat untuk terus bangun dan berlari.kita tau kita akan selamanya disitu kalo kita tak terus bangun..jadi..biarpun bergerak setapak lebih baik dari tagerak2 lansung..kan???hehe. okeh..da xsempat nk karang panjang2..senang citer..cmni la..abeh matrik, pika tgu KPJIC.tp kuchewa xdpt masuk..tatau kata ada interview..then apply mahsa, ngn unikl..bajet unikl xdpt..masuk mahsa..skali masuk mahsa 2nd week,,1st week n 1st day kat kelas xleh nak adapt dah.rasa cam nak jerit!!!wuaaaa~~segala macam da rasa..trase cam nak putus nyawa sketika masa tu. macam ada steamroller datang melenyekk...kelepek!!huh~ then memang rasa tabuley nak bawak fisioterapi lagi sudaa..macam2 soalan maen aci kejar dlm otak..tengok2 malam tu ma kol cakap pika dpt unikl rcmp kos radiography. terus muka shining brining blink2 bagai..memang nak sangat..satu peluang nak kuar dr mahsa.so..ble da decide..eurm..kuar..memula ingatkan everything gonna b alright..tapi..hujan ditengah hari..hujan berserta ribut petir guruh dan banjir.wuwuwuwu~dan memang haru la penghujung tahun 2009 pika. pika ingat for the rest of my life macam mana pika buley terlepas kat sini. nananana..pika bukan nak berdendam dengan sesape.tapi...biarlah pika ngn famili je tau what xceli happen time tu.now~~ pika da pun menjadi warga KSKB Sg. Buloh for almost two weeks dah. alhamdulillah..sini keadaannya baik2 aja..i've such a wonderfull senpai and a very luvly DOT's family. thnx ya for all my senpai..DOT's community, kak mar, kak noey, abg azam, abg asri, k.farhana, k.fadh, kak lika, kak alice, abg nelvin, abg GJ, n sume warga DOTs. OT is the best. the best is OT!!!><

kalo dlu pika blur ape itu OT..tapi skang suda nampak..n sangat sayang sama OT(^____^)v




entri ku da basi tapi masih berisi. insyaAllah kalo ada kelapangan pika akn update btol2 harinya.
akhirnya dpt gk post..huhu
^SUKA^
www.tips-fb.com

1 comment:

  1. ohohohohoho
    panjang gilesss entry
    lu gud luck!!


    >>___<<

    ReplyDelete

terima kasih,
conteng lagi nanti ya;)

::COMPLETEd::