::sayangsaya::

Saturday, August 8, 2009

~buhsan menjengah~

assalamualaikum...
ni kebosanan dah menjengah namanya.
setelah seharian bermain aci kejar dengan traffic light kat kuah tadi..
terasa kesengalal otot2..agaknya ligament da tak berapa bagus sbb kurang makan makanan yang berkhasiat.

tau maen sumbat je, jnji kenyangSmileyCentral.com..

then..rini tak ada pe yang menarik..erm SmileyCentral.com..uh ya..hari ni jumpa Jeneral Dato' Jamil Khir..[erk..sorry..tak sure pangkat tu cemana+nm betolnya pn sama..huhu]..

jamil khir nama tu sama mcm nm ayah ummi''[my extutormate_yg_slumber_lepak]..sangat wwwwwwwiiiiiiinnnnnnddddddduuuuuu cme ummi..ummi!!!!!..
UMMI NAZIRAH BINTI JAMIL KHIR SmileyCentral.com

MICH U LA UMMI!
IDA TOO!!
FAD THREE..
MY WD FOUR..
BUT 1ST IS KAK FARAH LAR..
da lama balek mesia bukan nak gtau awal2..kecik gk hati..tp nseb bek besar balek.
SmileyCentral.com..miss them a lot.

entah la..kenapa la malam ni macam terkurang something..sungguh la..rasanya macam sedeh je..yeke?
kenapa ya?SmileyCentral.com..

adooiii..kenapa ni???? somebody tlg jawab leh?
nga penin memikirkan neh..
surat oh surat..
doanya nak sampai dah..
doanya dapat masuk
rmainye da tau..
doa sangat masuk
uh ya..
nak share something..

nanti masa kita dah di datangi oleh malaikat IZRAIL.
ada dua malaikat lagi akan mengiringi.-> AZAB
-> RAHMAT

nanti kalau la kata kita punya amalan OK..SO..
nanti yang RAHMAT akan bawak kita naik ke langit..kita semua tau kan..langit ALLAH CIPTA ADA 7 LAPISAN..
lapisan-lapisannya ialah
1) yang mn menilai kita ni ngumpat org ke tak..[mengumpat]
2) nilai kita bermegah-megahan or not..[BANGGA SEMACAM JER..]
3) TAKBUR..NAUZUBILLAH MIN ZALIK..
4) 'UJUB...[NI vnthnye mcm kte nga tgk2 cermin,tetibe rs mcm eh caantiik pulak aku
kalo pakai macam ni..tu ujub..xpu..nga memasak,pastu rs2..tgk2 cm sedap
sket..erm..pandai jugak aku masak.sedap gk..'UJUB..]
5) HASAD DENGKI..[tgk org sana tukar sofa baru jeles..tukar handphone baru jelous..]
6) MEMUTUSKAN SILATURAHIM...[NI..aku pun dlm dilema..aku pun rs mcm de putuskan
dengan someone..tp bkn aku mula..dia yg buat dulu..cemane erk???..erm..]
7) RIAK..[nonononnononononono!!!!]jangan riak dengan kebaikan yang kita da buat..

ustaz pesan ni da dekat2 RAMADHAN..KITA NI ELOK LA PERBETULKAN APA YANG SENGET, BENGKOK SEGALA MACAM...sebab..USTAZ KATA NANTI KALO KITA TAK BETULKAN..NANTI MASA BULAN POSE..AMALAN KITA JUST MACAM KITA XDE DLM BULAN POSE..POSE HANYA SEKADAR NAMA..
contohnya yang mencuri, ada jer even still dlm bulan pose..padahal waktu syaitan dan iblis sume da kena ikat. habes tu sapa yang menghasut???

jawab la..
tepuk dada tanya iman.
kita nak yang macam mana dalam bulan pose nanti.
ni juga teguran untuk diri saya dan teman2 yang membaca.
harapnya kita berubah.
^SUKA^
www.tips-fb.com

0 comments:

Post a Comment

terima kasih,
conteng lagi nanti ya;)

::COMPLETEd::