::sayangsaya::

Wednesday, July 29, 2009

~teloR_gOreNg_brOwniE???!!??~

assalamualaikum..

pelangi..
pelangi alangkah indahmu..
merah kuning hijau di langit yang biru..
pelukismu Agung tiada ter...??[apa ya..(?,?)..tak ingat dah..]
indahnya ciptaan ALLAHUAKBAR..


hehe..tak ada kaitan pun..ni saja je..teringat..lagu tu..[MARI MENGAJI]
ni nak menconteng ni..
pasal kek brownie goreng tu la..
hish..buat malu kaum betol..tapi apa-apa pun nak share jugak..hahuha..[^^]V..

2 3 hari lepas tersangat la tehengen nak makan kek brownie tu, lalu hamba pun meng'copy' la resipinya dari ILUVISLAM..
selesai meng'copy'..
pergi mencari barang..oh la di da..~esok nya..gegaran bermula di bahagian dapur~hahuha..

okeh..mari memasak..
1. keluarkan segala bahan2 yang dah dikejar kt kedai
2. panaskan oven, masukkan tepung+vanilla essence kt dlm mangkuk..pastu ayak..
3. awaykan dia kejap..masa yang sama..cairkan buttercup kat atas api..[tak kesah la
butter apa pun..butterglass pun xpa..]
4. erm campur serbuk koko..
adeh..
dala..
hamba da tak ingat dah..nanti link je ke resipi iluvislam uh..
nak tunjuk je rupa telor goreng brownie tuh..



ni yang dalam proses tu..masa lepas ni la hamba memecahkan telor ngn jurus ketuk tiba nampak telur tu dah jadik macam telor goreng..gilak ah..bau pun dah macam nasi goreng duh..!!hadoiii..

next tamau la tunjuk..
dala merepek banyak ni untuk en3 kali ni..sikit je..xbanyak mana pun..
err..
kawan2..
doakan aku tau..
bulan depan result panggilan KPJIC kuar..
aku doa sangat dapat..
doakan untuk aku sama ey?
erm..
tu je..
saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayyyaaaaaaaaaanggg sume..=)
^SUKA^
www.tips-fb.com

2 comments:

  1. waaa~~
    pos la kt ak ckit..hik2...
    =)


    p/s: tidoq lena dak smlm?? hee~~

    ReplyDelete
  2. hahuha..
    nak ke rasa brownie telor goreng tu....
    memang terasa giler ah telor goreng tu..
    hahaha
    nt aku dah terer buat yg sedap leh le aku pos

    ReplyDelete

terima kasih,
conteng lagi nanti ya;)

::COMPLETEd::