::sayangsaya::

Saturday, May 16, 2009

_my_luahan_cherita_

17 February 2009

Heya…glad to write back this en3..lama btol la nulis blog neh…I’m still here. Juz tak berkesempatan jer…xceli slame mana tak menulis entry ni…selama n sebanyak tu bertimbun-timbun kisah yg terjadi kat ak..

Selama nth la berapa lama...tapi yang pasti kalo dikirekan dari awal januari ni dah masuk dekat dua bulan tak menulis..kalo nak dicampur ngn yang tahun lepas lagi la banyak kot. Well...apa2 pun da tak kisah lah..

Selama aku tak bukak mulut bercerita, selama mana ak tak online ngintai blog ’terchenta’ selama tu la hatiku sakit terseksa..terasa macam nk je simbah carbon tetrachloride supaya hati ley elang sakitnya..dan otak terlupa segala tragedinya..pastu amek potasseum cyanide bagi kt orang menyakitkan hati tu....

Hurm...e2 kalo mengikut ketidakwarasan otakku yg dalam keadaan separa sedar. Kalo tidak more than that kot..huhuhuhu..

Lets intai da first cherita...lost kontek ngn some1 yang sebenarnya tatau pun status dy tu apa dalam edup..tapi bila dy tader rasa sangat dan teramat kehilangan even sebenarnya...n hakikatnya...ktowg tader spesel relationship pun..juz a fwen firstly...n after that da undefined relationship..sungguh la tak faham diri dy dan diri sindri..n more tak faham diri sindri...cz bila xfaham diri sndri cne nk faham diri dy yang sememangnya cam mystry tu..hadeya...

Dy start hilangkan diri time bday dia...24 disember..ak wish xbls…mula2 egtkan n try to think dy tader kredit..tp logiknya..xkan kot..bday dy..dy dpt bonus..a week a tunggu..mc or cll..tader gk..since dat ak anggap ak da elang dy..even still lagi harap one day nnt dy akn contact ak blek...tp utk ak contact dy..amatla sangat mustahil..coz bagi aku..once a person throw me out from their life...i wont beg them to accept me back in their life..n if i do so..i feel dat I’m so useless n priceless. is that a good life’s principal? perhaps..

What happen to my life after dat??huhu..i mich him so much. totally like crazy…lots of my friends realize dat…but wut they can do..????They can do nothing..juz hanya tengok n say sorry for this. sometimes…ak fikir….y xcontact or anything..dy accident ker?cz time bday dy dulu..dy nk blek kampong..nth la…..pastinya mcm2 ak pk sal dy..n the question dat olwyz makes me wonder...is he still alive? If yes…where is he? I got no clue bout that…poor to me..=(

Hadoiya…now..every time aku ada kuiz, or presentation or anything…ak da xde gtw sesape…memang e2la yang paling dan sangat terasa. Da tader someone yg aku akan gtw if I have any important thing..(neh someone..i means slen dari family members..) sungguh la sangat terasa kehilangan tu. Kalo dulu, ktowg akan bagi support kt each other..evn juz say gudluck or msg yg gtw memasing ada kuiz or presentation. Ktowg still akan wish gudluck kt memasing. Sekarang tep2 kali exm da tader..dulu even not a test..if ak ada pape..cm ak involve ngn silat..ak akan gtw dy..tny pndpt dy..n dy msti bg kata2 smgt..evn kdg2 penah gk trase hati ngn dy. Tapi ok jer..as long as ak ada someone untuk dengar ak bcherita. Tmpt utk ak luah prasaan marah, bengang n confuse..n sgala macam. Tempat untuk ak cherita tentang mslh fmly..tmpt dy gk mntk pndpt psl fmly dy..hadoiya,,,penat+sakitla sungguh…

Bukan tak cuba nk lupe,,tp cm berat sangat nk kluar dari memori ak…yala mende kebiasaan memang la susah kita nk lupakan. Setiap 24 hb cukup la berbulan bulan dy xkontek ak..ada la gak dworg neh swoh cari..swoh cek..mn tw dy da elang number ak ker...fon dy rosak...da tader number aku ker..ape ke..hurm..memula cm nk jer wt cmtu..tapi tatau...rasa cm ada ego la plak...yala...what if dy still gune number tu..tp mmg tamau kontek ak..maut la cam tu..dy tw ak cari dy..huh..tamau la ak...dy da throw away aku dari life dy...xkan aku nk merangkak masuk blek dalam edup dy...tamau50000x...jatuh daulat lar..

Naper mesti kena buang ak dari edup dy...y..????!!!???dala elang tader briter..nth edup nth tidak...sihat ker sakit..ada pe2 masalah ker..huh..pedulik lar kat dia...orang da tamau kawan ngn kite...wtpe penin2 susah hati nak pk mana perginya hamba Allah yang seorang neh...


Rini...19 march 2009...da berzaman...selama tak sambung tulis ni..segala macam ak da dapat tw...hakikatnya..manusia itu masih wujud...cumanya dia yang menyepi...so???where’s the fire???memang nak cari nahas..sesaje carik pasal...sesaje nak buang aku...herm...tapi bagus gk..pas tw dy still edup..at least tader la rasa cm wonder tahap giga..and now..rasanya da ley tutup buku lama...da takyah penat nak pk..seronok sketika sbb jiwa da agk aman..da takyah pk sal dy...sronoKKKKKKK...(hu???is it so????....let the rest b a history...)


Well let it b a history....and jump to da next cherita...i’m crush wif someone...my lecture mate..huhuhu...firstly..juz utk ske2...saje nak ec masa nak lupakan dat human...tapi skali…rasa cm da tersangkut..adoooiiiiyaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!not again....but i’m already crush with him....

Herm...cne nk cherita...sronok ker mcm ni???tak juga...kdg rasa bersalah pun ada ngn inche m.k yang sowg neh....yala...mula2 dy neh ak usya sesaje...kne lak inche M.K neh soerg yg sgt ’baek’...seriously dy mmg baek...dala anak ustaz..tau2 la kalo da cmtu cne orgnya...tp tader la btol2 stok2 alim cam pak aji tu...proud ngn dy cz dy hav lot of ilmu agama. Masa dy wt presentation agamaast, da way dy present sgt mnarik jiwa..as i told,,,he is gud in this part..

Ktorg mmg xpnh bercakap,,,kalo tgk…ak rasa ak jer yg usha dy dr jauh..herm..n rasanya dy da pun notice dat…bersalah mmg rasa bersalah..tp mata still ngade gk nk usha..sorry bro…tak ley nk lari..mata tu ngade jer nk usha..ak pun tak pasti zaman bila ak mula sedar yg inche M.K ni wujud…sedar2…bila da elang mr. beach ter ‘notice’ wujudnya inche M.K….sejak tu terus je nampak..dan slalu nampak dan tatau sampai bila akn nmpk…sronok…(ada jer…tp + ngn trase berdosa giler…)

Bukti dy sedar ak slalu je usha…re2 nth..bl nth..tp pastinya hari selasa tme pas lab fizik..ak ditakdirkan Allah utk berckp ngn dy..walaupun both terkezut tahap giga…tp pk blek…hahahaha…ak sengih sensorg jer..

Now da study week…no more lecture..means no more him…huhuhu…last day jmpe..smlm..030409 jumaat…ptgnye ada bengkel fizik..da expect pun dy akn sit kat site ktorg..cm dlm isomerism enantiomers lar kire..mirror image..cz kAlo dlm lecture 4 ktorang sblh kanan..tp smlm sblh kiri lecture..

Seminggu study week…aku la yang gundah gulana…maunya tidak…da tak dapek jumpe inche m.k…huhuhuhu…sadey la hati…hari2 turun gi makan berharap dapat jumpa…tp…hu..tader..aku citer kat kak as..dia kata mamat neh bukan jenis mkn kat kafe area ktorg kot..yalar…time p&p wujud la dy kat area neh…kalo cuti mmg susah gler nak jmpe..sungguh sgt mnyiksa jiwa…

Then bila masuk exam week…aku tersengih..firstday da ternampak..exam hall ktorang sebelah jer..hahaha…sangatla bahagia..balik je bilik trus cter kat rumateku yang seorang…wahahaha,,,lagi la seronok..dy punyer la masyam muke cz xnmpk buah hatinya…aku yang tader pape ngn inche m.k nmpk lk slalu.. then sepanjang minggu exam tu terjumpa..
Paling xleh blah…hari tu ktowg exm math…soalan mencabar kesabaran tahap petala ke8..mmg cm nk putus fius. Tapi ngh bengang2…punya emo nyer bcerita kat fad, time turun tangga nak ke cubicle…aku ternotice 1figure…da dpt cam..alamak..dekat giler..selisih jer masa turun tangga..aku da start angau overbroad..fad lak geleng kepala…hihihi..

Next day nyer..aku ritu xnmpk dy..mula cam agk la sdey…tp bila pegi jer kat kafe makcik bread, time ngh Q nak amek nasik..tetiba terasa cm kt blakang ada orang..ushar bwh..nmpk kasut..herm..cm nk knl..tp xpnh nmpk pn dy pkei..then jelling la sblh kanan..nmpk baju..ha!!!!!!!!!!!i’m goin’ 2 crazy…he stood behind me…juz wif radius around 0.5m…dekat…rasa cm nk lari sembunyi dlm tray makanan makcik bread jer..aku da tersengih, fad buat2 tak taw…haila fad…kesian kawan kau ni da angau to da shadow…

9May 2009

Hailo;..rini tak keje…selama aku diam xmenulis ni…ak da kat umah..tader mende nak kena wat..tapi tatau la…still xdapek nak nulis..hehehe..erm..dalam brp hari je kat umah re2..pas blek dari kolej 18april dulu…after a week dok kat umah..26 april sesaje jer mizkol k.as…takde niat lain pun..tuptupp..pagi 26 tu k.as mesej, entah cemana msj2..dia tanya sal inche M.k tu…tanya nama betolnya dan ntahapaapantah…then dia kata dia nak mesej inche m.k tu…aku kata terpulang la kat dia.skali petang tu..k.as gtw kata dia da msj inche m.k tu…n she told me that dia da bukak cherita sal ak admire ngn inche m.k…(haila…ak masa tu terasa cam nak lari nyorok dalam gua…huhu..)…k.as kata dia gtw inche m.k ni yang ak nk kwn ngn dia…(zaman bila la ak cakap cam tu…tak penah terfikir pun dalam otak…)..n dia dah pun kasi number aku kt inche m.k…n juz wait n c…hukaloh…xpenah terfikir pon nak btol2 jadi camni…huhuhu…nak gi nyorok dalam laci nobita jer rasa neh…dalam beberapa minit pas k.as gtw aku yang inche m.k da amek number aku tu…tetiba got a msg…n its from him..wuarGGHHHH!!!!!!!!!!!!!...segan tatau nak cakap cemana dah…sungguh la…da packing barang nak gi bertapa dalam gua…huhu..
^SUKA^
www.tips-fb.com

0 comments:

Post a Comment

terima kasih,
conteng lagi nanti ya;)

::COMPLETEd::