::sayangsaya::

Thursday, April 12, 2012

-e.m.p.a.t-

Do you ever feel so?
sometimes we did it without realized that we've talking too much.

"sadap! let me talk. u listen to me!"
pernah tak?
pernah tak terperasan diri tu jadi macam tu. Mesti ada. cuma tak pernah perasan kan? dan kadang-kadang buat-buat tak perasan. 
kadang tu sesuka hati bercakap lupa jaga hati orang lain. sedap suka suki berkata-kata sampai lupa nak pesan kat diri, kerana pulut santan binasa, kan?
lupa nak pesan kat diri, hari ni jangan ada hati-hati yang terlekat paku. Jangan bagi ada paku terlekat melainkan dengan niat nak hati yang terlekat paku tu berubah nak jadi lebih baik.
tak lekat tak ingat. 


' terukir di bintang. kugapai bintang untukmu teman. muga ukhwah hingga ke jannah...'
 okay, enuf said. Just nak confess yang hari ni i'm talking too much. dan terlupa bagi reminder pada diri sendiri untuk bercakap dengan berhikmah. terlupa untuk pesan pada diri bercakap macam orang yang berfikir, bukan bercakap macam orang yang tak reti fikir. 

It has been 5 weeks i'm here. Psychiatric Ward, Perak Road.- Occupational Therapy Department. dan hari ni baru terasa macam, oh. saya di sini untuk bekerja. Sepenuh hati. sebab kerja tu ibadah. sedangkan hari2 before ni asyik sangat berdukacita mencari something untuk diisi ke dalam hati. pergi balik hari-hari ke department macam angin. sedar-sedar oh, its friday and tomorrow is saturday and it is holiday. teruk kan?

walhal HE gimme too much things for me to appreciate it. To learn from it.
'euphoria cinta kita -,-'
''xdee la. ni hasil tangan patient saya. dia letak nama lain.''
- istana pasir ditepi pantai-
kenapa saya confess macam tu?
macam pelik. Motip nak konfes gitu kan?
cari perhatian ke? since when jadi budak yang ada masalah Attention Deficit Disorder ni?
oh. nononono..
tidak. tak bermaksud sedemikian. cuma nak 'beku' kan dia dalam mukahitam ZK ni as self reminder. in future. muga tak buat lagi macam ni. InsyaAllah.:'|

macam kecoh di mukabuku, di laman tweet men tweet, di laman sosial macam-macam lagi..hari ni gempar satu dunia yang banda Acheh dilanda musibah * Allahu, muga Allah melindungi mereka. *

dan dalam keghairahan menghapdate status muka buku dan mengkumen, terlepas bicara terlepas kata. satu statement macam orang yang tak belajar, macam orang yang tak pernah ikut tarbiyah dan dakwah, terbecakap macam orang yang tak belajar erti hukum Allah. *siyes. jadi malu pada diri sendiri. malu pada orang lain. dan bertambah malu dengan DIA.*


yang mana sepatutnya apa-apa pun bertawakal pada DIA, redha dengan kehendak DIA dan berbaik sangka pada DIA. Bukan bercakap ikut suka hati. :'| * unstable mood right now. 

*herm.

tarik nafas dalam-dalam.
pejam mata.

" Allahu...Allahu..Allahu..
mohon keampunan atas kekhilafan,
mohon perlindungan dari segala musibah yang mendatang,
mohon peliharalah kami dari azab api neraka,
mohon muga kami senentiasa dalam lingkungan rahmatMU,
kami hanya bergantung harap kepadaMU,
tiada lain hanya  ENGKAU Ya Rabb..
Pemilik setiap jasad dan roh--roh ini..
Pemilik sekelian alam. 
Jika tiba saatnya kembali kami kepadaMU,
muga kami syahid dijalanMu, 
atau selemah-lemahnya kami,
matikan lah kami dalam husnul khatimah. "






' mohon maaf andai hari ini kita ada melekatkan paku-paku di hati kalian.'
-HA-

*doakan saya mampu menamatkan praktikal ini dalam tempoh yang berbaki dengan baik sebagai hambaNYA. 


^SUKA^
www.tips-fb.com

0 comments:

Post a Comment

terima kasih,
conteng lagi nanti ya;)

::COMPLETEd::