::sayangsaya::

Sunday, July 17, 2011

MY DreAm

act.
after sepagi berjalan mencari tudung yang memenuhi spesifikasi dan memenuhi syarat2 seperti yang Allah turunkan di dalam surah An-Nur itu..

maka dengan ini diumumkan saya...

amatlah hampa dengan pasaran tudung yang ada pada masa kini. Sepanjang mencari itu, sudah semestinya lah tudung yang femes di pasaran adalah seperti yang demikian

diculik dari sini

Ni semua ehsan pakcik GOOGLE



actually,aku agak alergic sikit dengan tudung ni sebelum ni.. tapi bertambah-tambah ke 'alergic'an nya itu apabila aku lak kena pakai. bagi aku sapa pencipta lycra ni, aku teringin sangat nak jumpa nak tanya dia..
" apa motip hang cipta kain lycra ni ha?"

aku cukup tak berkenan( bagi pandangan mata aku la..mata hampa aku tak tau la) sebab kain ni mak oii..melekat tak ingat dunia. Tak kira la labuh tara mana pun..melekat kat badan tu memang sah-sah dah!

ni mai cik nak tanya sat..awat yang duk berkenan sangat nak suruh duk pi pakai kain lagu tu tak tau? awat pulak yang depa nu dok kalut-kalut pi dok reka kain melekat segala. dah habis tak cukup ka ngan legging seluaq hampa dok cipta nak bagi perempuan muslim kami ni pakai?
aku tak pernah-pernah terasa nak marah ngan orang cipta lycra ni tup-tup rasa macam nak bom ja kilang tu. haha.. kejam? memang pun! sebab aku tak berkenan.aku sayang saudara mara aku yang duk seronok pakai tudung jenis kain lagu ni. aku tak tau la nak kata lagu mana, tapi,, bagi aku..
lycra ni (sepanjang yang aku jumpa la..)
1) melekat.
2) jarang - especially warna cerah2 muda2 tu macam putih hijua epal yang cerah tu, biru laut yang cerah tu..
3) ikut bentuk badan- memang for sure la sbb dia melekat.

ces.. dah la. aku rasa akan ulang ayat yang sama ja. Main point is, aku tak suka sbb dia ikut bentuk badan. okeh, tak dinafikan utk certain orang ja sesuai, tetapi!! orang yang badan berisi ni, oh! peliz..tolong jangan pakai lagu tu.. tak molek deh.. aku tak nampak menutup aurat pun, sebaliknya makin menayang ada la.

aku dah berbuih cuba nak cari bukti konkrit yag lycra ni x sesuai nak jadikan uniform sebab sedimikian dengan warnanya yang putih dan ketidak mampuan nak beli kain lycra yang mahal giler tu yang setebal mana pun aku tak tau. tadi tengok kat jakel kedai tudung dia tu, apekenamanya entah...mahai la gak..peh...kalo aku beli tudung bidang 60' bese tu pun dah boleh dapat 2 3 helai..


arghh!
aku stress!
seminggu ni aku rasa macam alami personality disorder.
hari-hari masuk kelas dengan stress!
hari-hari pergi dengan rasa paranoid!
ya, tahniah!
anda telah berjaya.



*(-,-)''*



Yang pasti!
bila aku dah habis belajar ni, aku nak bukak kompeni jual tudung yang mengikut spesifikasi syariat. Yang membantu orang lain menutup aurat, bukan membalut aurat. sekian. semoga cita-cita aku tercapai. ++ aku nak bebas dari komuniti O itu. ya!

^SUKA^
www.tips-fb.com

4 comments:

  1. arrrrghh....setuju and may I join the club??????

    ReplyDelete
  2. setuju.aku pun tak suka kain macam tu..

    ReplyDelete
  3. hizb addeenJuly 18, 2011

    @Mekz's!

    Sure do! amat mengalu-alukan!!=)
    jom kita pakat ramai2 boikot dia. hangin wa beb..sebab dia, wa rasa hidop wa sekarang macam psycho doh,.,sebab nak fight perkara global ni, memang bengkerk~

    ReplyDelete
  4. @cik zaza

    yes.so, geng blogger ada bran nak proceed isu ni utk di boikot? teheehe~

    ReplyDelete

terima kasih,
conteng lagi nanti ya;)

::COMPLETEd::