::sayangsaya::

Tuesday, June 8, 2010

blogger picisan


er..
heh he..akhirnya baru la terkeluar entry untuk kesekian kalinya..
maleh pulak 2 3 4 5 hari lepas nak meng'hapdate' blog neh.
sebab mood pegi tinjau2 mencari template yang kena ngn jiwa.
for a while. yang ni kot.
even cam xbpe je..hoh ho..
apasal la aku ni bermasalah nak memilih.
'choosy' gak ek aku..hah ha. baru terperasan hakikat.

okeh!
back to da tajuk.
macam best jek.
aku da lama tengok mende ni. tapi lambat lak nak join.last week bz ngn praktikal.
sempat tinjau2 jek. ni baru terasa nak menuleh n3.
hoh ho
nak berkata-kata pun tader la banyak mana.
tapi tu le..
biarpun picisan, tetapi bermakna.
apa yang penting niat kita ikhlas.
kena sedar kenapa semua ni kita buat.
jangan hanya mengikut angin, jangan hanya menjadi lalang.
lalang2 yang dilanda zephyr..memanglah meliuk lentok.
wah!
dalama taguna nama2 lalang. hey!!saya kembali gunakannya!!
teruja~.
see..
siyes nga tabetul. okeh.
erm..apa lagi ek?

ha..
kenapa nak menentang mereka2 itu?
sebab mereka KEJAM.
kenapa kata kejam?
mereka serang kapal Frotilla tu, Mavi Marmara ngn Rachel Corrie.(*btol ke eja?huu~)
kejam la. dalam tu manade senjata. askara pun tader. kalo ye kata nak serang dorg, pe cer bawak kanak2 ngn orang2 warga emas sama?
siyes deme tabetul. tadapat berfikir dengan waras.
see..
dunia akhir zaman. segala keterangan didalam al-Quran, semuanya semakin jelas terjadi didepan mata.
nauzubillah min zalik!
berdoa lah supaya kita ni sempat bertaubat sebelum dunia ini Allah gulungkan segala-galanya.
seketika cuma kita hidup kat dunia..
mari kita sama2 berusaha menjadi hamba Allah yang terbaik.
dunia sebagai tiket untuk akhirat.
moga kita istiqamah dalam melakukan setiap perkara yang diredhai ALLAH.

* biarpun picisan, tetap bermakna.
Allah tak memandang hasil, tetapi Allah memandang usaha,
hasil adalah satu bonus, usaha itu yang perlu kita perkasakan.
hurm.

Ya Allah,
selamatkan saudara seIslam kami disana.
bebaskan mereka dari cengkaman zionis.
jauhkan mereka dari gangguan yahudi lanknatullah.
ameen.



^SUKA^
www.tips-fb.com

0 comments:

Post a Comment

terima kasih,
conteng lagi nanti ya;)

::COMPLETEd::