::sayangsaya::

Friday, November 6, 2009

PErLiS~ part1


hurm..ever u guys feel like this before????
kadang2 trase sunyi even brade dalam kekalutan yang menyesakkan. sekarang pika tercampak ke negeri yang dulunya 'tempat terjatuh semasa menyulur'. perjalanan kat bumi ni memang unexpected. tak terduga macam mana jalan hidup kita. kadang menyulur, merangkak..berlari ataupun berterbangan tapi kita tetap di bumiNYA.

kadangkala kita alpa, kita terlupa dengan sepatutnya yang kita ingat dan sangat dekat. kita cuba mengejar sesuatu yang jauh dan yang tak pasti.

i'm bAck to perlis. tanah tumpah jatuh menyulur, hurm...ada banyak perkara terfikir bila balik ke perlis ni. ada yang sangat sweet..dan ada yang huuuuiiissshh~~seram bila nak ingat balik. first of all..sangat rindu sama maktab terchenta. memang tak sempat nak pegi jumpa cikgu2 tersayang kat sana. lagipun da ramai yang takde. banyaknye cikgu baru2..al maklum la..pengetua pun baru. student baru..guru pun baru la jugak..heh he~

next..sangat riso bila kaki menjejak ke perlis. riso terjumpa sesuatu yang tak patot nak jumpa. sangat fobia dan kalo buleh minta dijauhkan daripada terjumpa. urm..sape agak2nye ye???jeng jeng jeng~ dia adalah XY yang pada mulanya pika sangat respek kerana knowledge nya dalam bidang martial art. tapi semuanya ends up bila sumthin' happen..haioh~..macam pelik je bunyi nye.. tapi ni bukan yang sedang kamu pikir okeh~!!

pika tinggalkan maktab ngn rasa sayang yang teramat dengan martial art. kat maktab dulu ada sekali penah pegi wakil maktab dlm pertandingan antara mrsm. tapi dapat tempat k6 je..hu2..tapi itu tak menghalang yea..semangat itu membara2 sehingga terjumpa gayong terchenta.[haih~~semuanya terchenta..apa je yg x terchenta ye??hu2~ni out of topic pulak..]
okeh masuk balik. hurm..kan pika sangat suka ngan martial art ini,, so bila en.XY ni slalu kontek pun tak kisah je, cuz macam mana pun pika akan bertanya dan bercerita psl martial art. tapi lama2 its gettin' strange lar..da bertukar topik, kadang sesaje je call..FYI dia adalah mr.XY to my teacher..[lol!!gila membunuh apa yg terjadi ni~~~]...so beza umur saaaaanggggaaaatt jaoh..[ak tak kire ah bpe..tp pastinya setua bapak sdareku yg 4o-an itu~]kot..huhu

kadang dia kol time nga blaja, siang2 je la..mlm ada teacherku dia xkol la.. memula tak perasan semua ni, tapi bila rumate tegor..baru tersedar..
' rajin ye cikgu ni call pika?"

" haah..tapi ada je dia call kwn2 lain.." sengih..

memang masa tu tak realize lagi. tapi bila da dekat ngn exam pun slalu call..raya pun call, balek cuti pun call..itu dah melampau. sampai pika menjadi pelarian di tanah sendiri. balik langkawi pun fobia. ntah..psiko sungguh!!masa kat kolej..kalo da malas sangat nak cakap kadang tu bagi fon kat rumate suruh dia cakap pika xde.tggl fon..pegi sumwhere..kalo kat rumah kdg2 terpakse gak jawab. masa raya dulu, penah je suruh kezen yang lelaki jawabkan. ya Rabbi..tak faham kenapa macam ni..sangat terasa bersalah ngn teacher tu. tapi geram gilak sama mr.xy teacher..haih!!tak patut tol wat techer cmtu.

then lelame tu..pika memang avoid drpd angkt call dia..lama tak dengar citer..dpt tau lak dr Jr. teacher pregnant tapi gugur..sedihnye..terbayang lak..sampai hati wat teacher cmtu,.haih~~xpaham..xpaham..then lama xkacau..rasa lega gak..tapi out of blue..dpt 1 number.
masa dulu.,,kalo ada number baru2 ni..kitorg memang passing2..skali pelik ah..lain dia tak respon bila MC. tapi ble pka mc dia call..pelik2..last2 msj tny spe..msj pnte msj last2 kantoi bila dia cakap lama tak dengar cerita ye..huh~~dah cuak gila masa tue..astaghfirullah..
macam mana boleh pegi kontek balik ni..memang pastu mintak tolong syed. pika divertkan semua call ke syed..tp geramnye plan tu tak jadi..call dr mama ngn sue pulak terdivert kat syed tu..haih~~dugaan-dugaan..

hurm..nt smabung part2 sal perlis ye..hehe..ngntuk lak..


ps; u noe what..isnin de inteviw..tp pe pun tak prepare. hu~
^SUKA^
www.tips-fb.com

2 comments:

  1. awat aku x tau pun cherita ni??wuwu~

    btw, aritu aku ada jmpa dia n tecer kt...hmm..mn tah...n dia cam lg la aku...h0h0~

    i miss that moment larr wei...silat2..beshhh!!~

    ReplyDelete
  2. yo..silat best gilak..tp ada moment wt kisah silatku duka..hah ha.cian aku..
    skang ni da ok..no more gangguan2 tabemoral..hah ha

    ReplyDelete

terima kasih,
conteng lagi nanti ya;)

::COMPLETEd::